Måste vara bland det bäst som finns, inte sant?
Har sagt länge länge att jag ska baka bröd men har aldrig hittat något recept som jag känt för att göra.
Enligt mig måste det vara smidigt ochd et får inte vara massa konstiga ingredienser i som kostar massa och som man sen använder en enda gång, nej!
Men igår hittade jag två recept som jag ville testa, det ena var ett frukt och nötbröd och det andra var frallor med chiafrön och gojibär.
Tänkte dela med mig av recepten, dem var riktigt smidigare att göra nämligen 🙂
Glutenfritt frukt och nötbröd
Cirka 2 limpor
Ingredienser
450 g glutenfri mjölmix från Finax (cirka 6 dl)
1 dl fiberhavregryn
2,5 msk bikarbonat
0.5 tsk salt
0,5 dl agavesirap
5 dl filmjölk
1 dl hasselnötter
1 mandlar
1 dl torkade aprikoser
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke väl ( mjölmixen, havregrynen, bikarbonaten och saltet).
Tills’tt sedan agavesirapen, filen, nötterna och aprikoserna och blanda väl.
Smörj två brödformar med olja, alternativt lägg bakplåtspapper i. Häll sedan över smeten (som ska vara ganska kladdig och lös) i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
Täck över brödet med folie om det börjar se mörkt ut.
Låt svalna en stund i formen och häll sedan över brödet i en bakduk och låt svalna helt invirat.
Chiafrallor med Gojibär
Cirka 8-9 st
Ingredienser Steg 1
3 msk chiafrön
0,5 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
5 dk kallt vatten
Gör såhär:
Blanda samtliga ingredienset i steg 1 och låt stå i cirka 1 timme.
Ingredienser Steg 2
1,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bikarbonat
1 krm salt
1 dl gojibär
Gör såhär:
Värm ugnen på 225 grader.
Häll över de torra ingredienserna i fröbandningen från steg 1, som vid detta tillfället blivit geleaktig. Börja genast blanda!
Blanda väl och låt sedan smeten svälla i cirka 15 min.
Forma sedan 8-9 frallor med lätt fuktade händer och placera ut på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter.
Låt bullarna sedan svalna HELT innan du skär upp dem.