Gjorde rabarberpaj i söndags, Patriks betyg blev väldigt god med lite torr. Så att ni tänker på det tyyyyyp 😉
Mitt betyg blir bra, jag hade den som mellis i måndags på jobbet också, perfekt 🙂
Enkel rabarberpaj
Deg:
2 dl havregryn
4 dadlar
1 msk kokosmjöl
1/2 dl mjölk
Topping:
2 dl rabarber
1 dl havregryn
1 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och tryck sedan ut degen i en ugnsform (gärna en mindre då min botten blev väldigt tunn på grund av storleken på formen).
Stek sedan rabarberna, havregrynen, agavesirapen och vaniljpulvret på låg värme i ett stekjärn.
Häll sedan över rabarberblandningen i formen och grädda i ugnen i 15-20 minuter beroende på ugn. Håll koll i mellanåt.
Toppa med vaniljkvarg, funkar sååå bra med hallonkvargen från Lindahls också 🙂