Bakmodet fortsätter! Älskar när jag kan baka sånt som inte kräver några komplicerade ingredienser, älskar när jag kan baka något smarrigt av sånt som jag har hemma, i mitt skafferi! Så fick det bli igår! Fick inspiration från ett recept och skippade en del ingredienser som jag inte hade/tyckte jag behövde 🙂
Nöt och Russinbröd
1 limpa
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågmjöl
3 dl filmjölk
3 dl naturell yoghurt
2 dl valfria nötter (jag har hasselnötter och mandlar)
2 dl russin (går använda annan torkad frukt)
1 msk rapsolja
1 tsk bikarbonat
1 msk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
Gör såhär:
Sätt ugnen på 165 grader.
Blanda och hacka alla torra ingredienser jämt fördelat!
Tillsätt filen och yoghurten och fördela ordentligt.
Smörj en form med smör, grädda brödet i 50 minuter mitt i ugnen.
Skälp över brödet i en bakduk och låt det svalna innan uppskivning.