Godkväll i höststugorna!
Tänder ni ljus, använder stickade tröjor och kollar serier?
Det för jag, fast inte just nu men annars blir det mycket det på hösten!
Som jag skrev innan har jag pluggat idag men tog ett avbrott och bakade denna chokladkaka med inspiration från min älskade Puluns kokbok! Hjälp vad jag har använt den mycket! Nästan alla den senaste middagarna på två veckor har kommit härifrån! Grymt roligt 🙂 Denna blev så förbannat ful! Men jättegod!! Får bli efterrätt ikväll helt klart 🙂
Anyways, nu ska ni få njuta av denna skönhet 🙂
Mandel och chokladkaka
2 dl mandlar, skållade och skalade
4 äggvitor + 4 äggulor
2 1/2 dl dadlar
2 dl mjölk
1/2 dl kakao
1 msk flytande honung
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mandeln till mandelmjöl med en stavmixer eller något annat, tills det blivit ett fint pulver.
Kärna ur och mixa dadlarna tillsammans med mjölk, äggulor, kakao och honung.
Vispa upp äggvitan och blanda sedan ner det och mandelmjölet i smeten.
Smörj en springform och häll sedan över smeten.
Grädda i ugnen i 25 minuter.
Servera med vispad grädde och björnbär 🙂