Godkväll hörrni!
Tänkte läska er lite denna torsdagskväll med denna godingen jag bakade till nyår.
Som vanligt, när inspirationen tryter kikar jag in på jennysmatblogg och läskas av hennes recept. Hon har inte bara grymma recept, hon tar fantastiska bilder också så man går sällan därifrån utan baklust, det lovar jag!
Så här kommer receptet 🙂
Cheesecake med lemoncurd
Botten:
125 g smör
16 stycken digestivekex
Fyllning:
2 dl lemoncurd (jag gjorde min egen som ni hittar här)
100 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 msk saft från en apelsin
Gör såhär:
Förbered lemoncurden först om man inte väljer att köpa den.
Smält sedan smöret och mixa smöret och kexen i en matberedare.
Tryck ut bottnen i en springform och låt stå svalt så att den stelnar. Bred sedan över ett lager lemoncurd, jag använde lite mer än grundreceptet då jag upplevde 1 dl som lite för lite.
Rör ihop philadelphiaost, saft från en apelsin och florsockret i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke tills den blir lite fluffig och blanda sedan ner den i oströran. Dela mjölkcjokladen på hälften och smält 50 gram och riv resten.Den rivna chokladen ska ner i smeten och den smälta chokladen ringlas som sista topping. Häll upp hela gräddröran över lemoncurden och ringla sedan den sista smälta chokladen. Förvara i kylskåp minst 3 timmar innan servering.
NJUT!