Så gott och saftigt bananbröd bakade jag igår. Blev lite inspirerad av ett bröd som Allis köpte på Bali som var helt fantastiskt. Detta var inte riktigt i nivå med det dock (han hade något hemligt recept verkade det som) men blev riktigt riktigt gott:)
Bananbröd
3 mogna bananer
3 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 dl naturell yoghurt
4 tsk honung
2 msk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk muskotnöt
1/2 tsk salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och honungen fluffig i en bunke. Mosa sedan bananen i en annan bunke och rör sedan ner mjöl, bakpulver och samtliga kryddor. Tillsätt sist yoghurten och rör sedan ner allt i äggblandningen.
Klä en brödform med bakplåtspapper och häll sedan över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.