Jag har gjort det, hörrni! Denna Nutella, alltså mums!! En lyxigare variant just på grund av den smälta chokladen skulle jag säga och den smakar så himla mycket.
Lyxig Nutella
200 g hasselnötter
100 g mörk steviachoklad
1 msk honung
1 tsk kakao
1/2 dl rapsolja
1 liten nypa salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i cirka 15 minuter och rör om i mellanåt så de inte bränns. Smält chokladen över vattenbad under tiden och skala sedan nötterna (lägg dem i en kökshandduk och rulla nötterna mot varandra, skalet faller av jättelätt).
Lägg sedan nötterna i en matberedare och mixa. Först kommer nötterna bara finhackas men efter ett tag släpper de ifrån sig olja och kommer att bli ett nötsmör. Fortsätt då att mixa lite till.
Tillsätt sedan kakaon, salt, olja, honung och smält choklad och mixa till en slät smet. Häll sedan över på burk och förvaras sedan rumstempererat i cirka en månad.