Friday, hur underbart! Veckans bästa dag!!!Och vi kickar igång den med godaste receptet. Denna kolafyllning är to die for, jag lovar er. Att magi kan stavas dadlar, kokosolja och honung, det trodde ni inte va? 😉
Ha världens bästa fredag älsklingar! Det ska jag ha!!
Chokladdadelbollar med kolafyllning
2 1/2 dl havregryn
4 dadlar
1/2 msk honung
1/2 dl rapsolja
1/4 dl vatten
2 1/2 msk kakao
Kolafyllning:
10 urkärnade dadlar
2 msk smält kokosolja
1 msk honung
Några droppar vaniljarom
Gör såhär:
Kolafyllning:
Mixa dadlarna, kokosoljan, honungen och vaniljaromen i en matberedare till en slät kräm. Klicka ut 1/2 tsk stora klickar på en skärbräda klädd i bakplåtspapper och ställ sedan in i frysen för att stelna.
Chokladdadelbollar:
Mixa samtliga ingredienser till en smet med en matberedare och ställ in i kylen tills kolakrämen har stelnat. Ta sedan 1 msk chokladbollssmet och täck över kolakrämen och rulla till bollar. Rulla till sist i lite kokos och förvara i kylskåpet. MUMS!