Godmorgon godbitar.
Ni tröttnar inte på mina bollar va? I så fall måste ni ju hojta till meeeen kan inte garantera er att jag slutar ändå, aj löööve them too much I think!
In fact, älskar att göra dem så himlans mycket att jag varierar så galet att jag glömmer bort orginalreceptet. Det blev en intressant mening också det där måste jag säga. I vilket fall som helst så gillar jag ju dessa alternativen till fika/mellis. Även om vanligt, originellt, vitt socker är gott älskar jag att experimentera fram andra alternativ som faktiskt innehåller naturlig sötning… 🙂
Chokladdadelbollar (Orginalrecept)
8 dadlar
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl olja
2 msk kakao
1/4 dl vatten
Gör såhär:
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare till en smet. Rulla till bollar och ställ in i kylen. Smält choklad (jag använde 70 % apelsinchoklad) och rulla sedan hälften av bollarna i chokladen. Låt stelna i kylen och förvara sedan i kylen.