Helgens brunch!

Godmorgon tisdag, hoppas allt är fint med er allihopa? 🙂 Inlägget som så många har väntat på är här! Äntligen har jag knåpat ihop samtliga recept jag bjöd på på brunchen i söndags, allt blev så gott och väldigt uppskattat av mina fina tjejer som fick ta del av den. Men, är det någon annan som känner att man har svårt för att slappna av, njuta och vara social när man är värdinna? Shit vilken prestationsångest jag får, och skitstressad blir jag dessutom. Vill att allt ska vara perfekt helt plötsligt! Så jag kommer knappt ihåg hur allt smakade men minns att det minsann inte smakade kattpiss 😉

ENJOY!

Klänning här (Klick!) (annonslänk)

Menyn:

Temat var vegansk brunch då Sanna är allergisk mot mjölkprotein, men det gjorde verkligen inget för fan vad roligt det är att exprimentera med recept 🙂 Jag bakade det jag listar här nedan men serverade även bacon och ägg ( detta är jag fullt medveten om att det inte är veganskt men ville servera något som passar alla), frallor, stort fruktfat, juicer och en vanlig kladdkaka.

Mango och kokos chiakräm

Saftigt banan och valnötsbröd

RAW kladdkaka

Veganska amerikanska pannkakor

Mango och kokos chiakräm

Recept för 2 personer (öka receptet efter hur många man är)

2 dl kokosdryck (Jag använde Go Green)

1 dl fryst mango

1 msk flytande honung

3 msk chiafrön

Till servering:

Passionsfrukt

Hallon

Gör såhär:

Mixa kokosdrycken och mangon slät i en mixer. Rör sedan ner honung och chiafrön, häll up i portionsskålar och förvara några timmar i kylen. Servera sedan med urskrapad pasionsfrukt och toppa med hallon.

Saftigt banan och valnötsbröd

6 dl havregryn som du mixar till mjöl

2 stora bananer

4 tsk bakpulver

2 msk vaniljpulver

2 msk smält kokosolja

1/2 dl mandelmjölk

1 tsk salt

2 msk honung

1 dl hackade valnötter ( behövs lite för topping också)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa sedan havregrynen till ett havremjöl. Därefter mosar du bananerna i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och blanda sedan ihop allt, inklusive bananerna. Smöra eller olja en brödform och smeta ut smeten i formen. Toppa med lite hackade valnötter och grädda sedan brödet längst ner i ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna lite innan det serveras. MUMS!!

RAW Kladdkaka

200 gram valnötter

24 färska och urkärnade dadlar

1 dl havregryn

1 dl kakao

3 msk kallt vatten

Gör såhär:

Mixa valnötterna i en matberedare. Tillsätt sedan övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet. Den ska dock inte vara helt slät.

Platta sedan ut smeten i en bakplåtsklädd springform, täck över med platsfolie och låt stå i kylen i minst tre timmar.

Veganska amerikanska pannkakor

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk strösocker

4 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl mandelmjölk (funkar med havre eller sojamjölk också)

1 1/2 dl vatten

Smör att steka i

Gör såhär:

Rör ihop de torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner mjölken och vattnet och vispa allt till en klumpfri, slät smet. Hetta upp ett stekjärn med smör och klicka ut små pannkakor (cirka 2 msk smet). Stek dem gyllebruna på varje sida och servera med valfri toppings. Jag hade Nutella, jordnötssmör, grädde och två olika sorters sylt 🙂

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!