Hej på er mina godbitar! Hoppas ni haft en fin tisdag! jag sitter just nu i Trend House fikarum och jobbar, har varit hela dagen och filmat en ny haul som kommer upp på instagram i nästa vecka, så mycket snyggt! Missa inte 😉
Jag la ju ut en fråga om tips på kall mat på Instagram i förra veckan och min inkorg på Instagram totalöversvämmades med tips från er på kall mat att käka nu när det är så varmt ute. Jag har svårt för varm mat lunchtid under sommaren och ville därför ha mängder med tips på att kunna variera. Jag tänker jag delar med mig av tipsen jag fick och så kommer jag skriva ut recepten mer utförligt när jag själv testat dem 🙂 Hopaps ni hittar något ni gillar 🙂 Längre ner kommer receptet på en sååå god pastasallad jag gjorde igår med 🙂 MUMS!
Tips jag fick av er på kall mat :
Pastasallad med allt möjligt i. Exempelvis kassler, äpplen, olika sorters melon
Dressing/sås på salta jordnötter och gräddfil
Pajskal med olika fyllningar, exempelvis kassler och äppelröra
Olika dressingar; Salsa med massa koriander, hummus, guacamole, örtsåser, vanlig pesto, tahini
Potatissallad (egen eller köpt) med kycklingspett marinerade med sweetchilisås
Vietnamesiska vårrullar
Räk och avokadoröra
Waldorfsallad
Olika varianter av potatissallad som man gör själv!
Fick massa tips men många var lika. Ska testa massa olika varianter och lova att dela med mig av recepten här.
Pastasallad med pesto och mozarella
4 portioner pasta (jag använde penne)
1 dl färdig pesto
1 rödlök
1 mozarellaost
Ruccula
Bladspenat
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka pastan och häll sedan av pastan i ett durkslag. Skölj sedan med kallt vatten så pastan blir kall. Hacka löken och mozarellan och blanda sedan ihop allt i en skål. Häl sist ner peston. Rör om 🙂 Jag serverade med päron och avokado. Förvaras i kylen 🙂 MUUUMS!