God morgon finingar.
Någon mer än jag som taggar för vårruset ikväll? jag ska erkänna att jag är liiite nervös, tyvärr tycker jag det är så tråkigt att springa, men troligtvis lär det bli roligare att springa ett lopp, det säger alla ð
Kanske till och med får mersmak, vem vet ð
Måndag igår, och foodprepp måndag fick det bli. En kycklinggryta med råris, som faktiskt blev riktigt god.
Tänkte dela med mig av receptet då jag fått en del synpunkter på att ni vill se mer middagsmat, så here it goes ð
Kycklinggryta med vitlök och permesan
Cirka 5 matlådor + middag samma dag
3 st kyckligfileer
1 förpackning av Oatlys ”matlagningsgrädde”
1 burk creme fraisch med smak av vitlök och permesan
1 stor vitlöksklyfta
1-2 msk sweet chillisås
salt och peppar
Gör såhär:
Tina upp kyckling om den är djupfryst och skär sedan kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen noga i lite smör. När kycklingen fått en fin yta, salta och peppra ordentligt så kycklingen får en grundlig smak.
Häll sedan över hela förpackningen av Oatlys ”matlagningsgrädde” och tillsätt sedan creme fraischen. Pressa där efter vitlöken och rör om så allt fördelas. Sist tillsätter man sweet chilli såsen och smakar av beroend epå hur mycket man vill ha. Låt puttra i 10 minuter. Här går också att tillsätta champinjoner, tomater, wookgrönsaker, helt enkelt det man tycker om.
Till detta kokade jag ris, blev en toppenmatlåda ð
Till kvällsmat gjorde jag en kycklingrulle av creme fraischen och kycklingen som blev över, ni får receptet där med när jag ändå är igång ð
Kycklingrulle med vitlök och permesanröra
1 kycklingfile
1 osötat limbröd
1 msk creme fraisch med smak av vitlök och permesan
1/2 mozarella
Gurka, tomat och sallad
salt och peppar
Gör såhär:
Stek kycklingen tills den fått en fin färg. Salta och peppra och tillsätt sedan creme fraischen. Låt puttra i några minuter. Skär upp gurka, sallad, tomat och mozarella. Häll över röran på brödet, toppa med grönsaker och ost och njut ð
SUPERGOTT ð