God morgon 🙂
Gjorde en hemmagjord frukost till Jossan innan hon åkte igår, har ju blivit mycket utemat under tiden hon varit här så nu ville man ju visa sina kunskaper!;)
Fick bli en snabb Chiapudding tillsammans med nygjord chiasylt 🙂
Blev jättegott tillsammans verkligen!
Jordgubbschiasylt
1 liten burk
225 g jordgubbar
1 1/2 dl vatten
2-3 msk chiafrön
1 msk honung
Gör såhär :
Lägg jordgubbarna tillsammans med vatten i en kastrull och låt koka upp. Blanda sedan ner chiafröna och sänk värmen så att det puttrar. Söta med honung.
När vattnet kokat upp och sylten blivit lite mer fast är den redo att hällas upp i burk 🙂
Chiapudding för två
2 dl kokosmjölk
2 dl naturell yoghurt
2 msk chiafrön
Gör såhär:
Blanda kokosmjölken, yoghurten och chiafröna i en skål. Låt stå över natten egentligen vi gjorde detta samma morgon och fumlade lika bra. Blev visserligen inte så mycket till pudding men den blev god i alla fall 🙂
Toppa med chiasylt samt torkade filon vid servering 🙂