Heeej finisar!
Har ni en fin torsdag?
Jag har haft en välbehövlig ledig dag, julbakat, förberett på bloggen och fotat en massa.
Jag har insett att fota får mig lugn, även att baka. Då stressar jag verkligen ner. Nu väntas även lite glöggmys med Allis ikväll 🙂
Igår gjorde jag ju Nutella. Och den blev verkligen riktigt riktigt god! Slätare än sist men ändå inte helt slät vilket jag ändå gillar. En massa smak av hasselnötter blev det också 🙂 Perfekt att ge bort i present till någon som älskar Nutella, typ min bästa Emma 😉 Vem vet vad tomten kommer med? 😉
Fias Nutella
1 burk
200 g hasselnötter
3 msk kakao
2 msk kokossmör (använde mig av Renee Voltair, funkar med kokosolja också men uteslut i så fall vattnet till en början)
1-2 msk honung
1 1/2 dl vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader och rosta sedan nötterna i cirka 4 minuter, Håll koll så det inte bränns! Låt dem sedan svalna och försök sedan att få bort så mycket av skalet som möjligt genom att rulla nötterna mellan händerna. Jag hade skal kvar på en del och det funkade jättebra det med 🙂
Mixa sedan nötterna med en stavmixer eller annan mixer till ett smör. Detta kan ta tid beroende på mixer men det är också en smaksak, vilken konsistens man vill ha.
Är det svårt att få till nötsmöret kan man tillsätta lite vatten eller kokosolja under tiden.
Tillsist tillsätter man kakao, vatten, honung och kokossmöret och mixar allt till en slät smet. Förvaras i burk i kylen.