How to stay healthy…

Jag får mycket frågor om hur jag lyckats gå ner så mycket i vikt och vad jag har för tips.
Sanningen är den är det finns inga fasttracks eller tricks, det tar tid!
För min del är det träningen som har varit problemet innan, jag gjorde inte av tillräckligt med kalorier innan helt enkelt. Man skulle kunna säga att jag var lat, för det var jag.

Man måste ställa frågan till sig själv, hur äter jag?
Mitt problem har alltid varit småätandet, en godisbit här, en macka där, en bulle hit, en kaka dit… Ja ni förstår vad jag menar.
För mig har det aldrig funkat att förbjuda mig massa saker. Jag älskar godis och det finns nog inget som gör mig så omotiverad som att förbjuda mig själv det. Då vill jag bara moffa i mej det ännu mer typ! I de flesta fall vill man ju ett en livsstil inte en tillfällig lösning, hur kul blir livet om man ALDRIG någonsin ska käka något man tycker om igen? Fy bubblan så tråkigt!
Här får ni lite av mina tips, hur jag gör för att hålla kosten så bra som möjligt (svackor har vi dock alla i mellanåt)

1. Förbjud dej inte massa saker! Håller man på att förbjuda sig själv att man aldrig ska äta godis, nu ska jag inte dricka mer läsk etc blir det automatiskt fruktansvärt jobbigt att hålla. Se till att unna dig det du tycker om då och då! Det är man värd!

2. Hitta den träningsform som du tycker är rolig! Powerwalks, spinning, simning, styrketräning, vilket som, bara man tycker det är roligt. Träning ska aldrig kännas tvingande, det ska kännas roligt och utmanande.

3. Storhandla! Se till att storhandla en dag i veckan, vi gör det alltid på söndagar! Planera maten du ska äta hela veckan och köp bara det som står på matlistan. Fyll frysen med frysta grönsaker, bär, kött och fisk. Kylen med massa frukt och grönt, yoghurt, kvarg och keso och skafferiet med fullkornspasta, potatis, bönor, osockrad müslie (eller testa att göra egen, recept här), knäckebröd, rågbröd med mera.

4. Foodpreppa! Jag lagar alla mina lunchlådor, för hela veckan, på söndagen! På så vis har jag alltid lunchlåda att ta med mig till jobbet och det blir inte att man behöver köpa massa utemat, eller att middagen från kvällen innan kanske inte räcker till lunchlåda. Sparar pengar gör man också. 🙂

5. Oväntat sockersug? Ni vet den där känslan man får,  den känslan man får när man kan tänka sig att moffa i sig blockchoklad som mamma har hemma bara för att man är så sugen (vilket egentligen inte ens är gott)?. Baka istället en nyttigare variant av det du är sugen på. Ett hälsosammare alternativ på chokladbollar, kladdkaka eller egengjort fröknäcke med havssalt på.

6. Ät regelbundet! Sist men inte minst, ÄT REGELBUNDET!! Försök att äta var 3-4 timme, det hjälper dig att hålla blodsockret på en jämn nivå och håller sockersuget under kontroll! Du blir heller inte sådär megahungrig och behöver heller inte blir sådär megamätt så du hamnar i matkoma.

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!