Vacation workout – legs/ass

Jag kom på en ganska kul sak i morse när vi tränade! ( ja kul enligt mig själv i alla fall);)
Då jag själv varit lite nervös för just här med träningen och om den skulle bli lidande nu när jag är iväg så tänkte jag lägga upp ett inlägg i veckan på hur jag har tränat, vilka övningar och bilder och så! Vad tycker ni om det? Jag vet iaf att jag hade älskat att läsa sånt 🙂

Så, imorse var det äntligen dags! Då vi rest mycket dem senaste dagarna har jag inte haft möjlighet till någon intensivträning så detta var verkligen efterlängtat! 🙂
Vi började med 3 km intervaller på stranden, I SANDEN och jösses vad jobbigt det är! 3 km låter lite men att springa i sand suger i benen vill jag lova! (jag använder mig utav tabataappen i mobilen, springer 20 S och går powerwalk 10 s)
Där efter var jag sugen på att köra ben, så jag körde lite övningar som jag tycker om! Lite av ett cirkelpass blev det, men till nästa gång ska jag höja intensiteten lite, kanske köra 3 olika övningar 1 gång i sträck och sen vila och köra allt tre gånger, eller vad tror ni?:)

1. Squats (även kallat benböj). Jag tror att dom flesta vet hur man gör Squats vid det här laget men ger mej på den förklaring ändå för er som inte vet!
Benen ska vara i axelbredd, va rak i ryggen och spänn bålen med lite lätt böjda knän. Där efter böjer du knäna som om du skulle sätta dej på en stol, överkroppen ska fortfarande vara spänd och ryggen rak! Gå ner så långt som du känner passar dig! Personligen behöver jag inte gå så långt ner för att få den bästa kontakten!

image

2. Kickbacks. Denna övningen är grym! Ställ dej på alla fyra, spänn bålen och sparka med ena benet upp i luften! Benet ska hålla en ungefärlig 90 graders vinkel! Denna brukar jag göra i två olika versioner! Den första enligt beskrivningen ovan, den andra att jag lyfter upp benet och håller kvar det samtidigt som jag gör lite småsparkar upp i lyften, cirka 10 S och det bränner riktigt gött i skinkan 😉

image

3. Kissande hunden. Ganska likt övningen ovan, bara att du lyfter benet ut åt sidan istället, fortfarande i 90 graders vinkel.

image

4. Sizzy squats. Wow, har bara testat denna med min PT någon gång och OMG, det bränner ska gudarna veta!
Ställer er så ni har något att hålla er i emot, en sten, ett träd eller liknande! Stå på stå, spänn bålen och håll ryggen rak! Sen gör man samma sak som squats fast man står på tå!

image

5. Stillastående straffgång?(Åh jag kan verkligen inte komma på det rätta namnet så får hitta på ett eget ;))
Startposition är med det ens benet framför det andra, vad som känns bekvämast skulle jag säga! Samma här, spänd bål och rak rygg! Sänk sedan kroppen tills det främre benet har en ungefärlig 90 graders vinkling!

image

6. Legextension. Stå på knäna, ryggen rak och bålen spänn! Luta dig sedan långsamt bakåt, utan att tappa hållning och gå sedan tillbaka till startposition igen!
Även denna har jag bara testat en gång med min PT, men det fetingbränner i framsida lår!:)

image

Haha jag insåg precis hur dålig jag är på att förklara! Hoppas ni förstår hur jag menar och att bilderna hjälper lite!

Ni är underbara!
kram från Vietnam!:)

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!