What to do in Vietnam! Q/A

Hej! Ser underbart ut!
Jag ska själv göra samma resa som du, först Saigon och sen ön. Skulle bli överlycklig om du ville skriva lite tips på stränder,platser som tycker man ska besöka! Eller saker som man måste göra när man är där

– Ja men självklart Moa vill jag det! 🙂
Du har en fantastisk resa att se fram emot!

Phu Qouc:
Vi tog oss hit med nattbuss/båt från Saigon vilket funkade hur bra som helst! Sov gjorde jag kanske inte allt för mycket men det var någorlunda bekvämt, fräscha bussar med AC och sätena gick att fälla helt i stort sett! Dock ska man vara lite försiktig på dessa bussarna, supervanligt att bli rånad under nattetid så förvara era saker väl! ( Det finns utrymmen bakom sätet på flera bussar där man man låsa in sina saker)

Vi hade förbokat boendet redan innan, ett enkelt, bungalowhotell vid namn Thai Tan Tien, beläget precis vid stranden Long Beach! Kan varmt rekomenderas om man kan tänka sig ett ENKELT boende som städas dagligen och är rent och fräscht!

What to do på Phu Qouc:
Ja, behöver jag nämna sola?
– Nä trodde inte det! 😉

– Hyr moppe! Det är billigt och ett perfekt sätt att se ön på! Trafiken är lugn och frihetskänslan är amazing!

image

– Ta dig till södra delen, hör hittar ni Sao Beach! En supetfin, helt kritvit strand! Bland palmerna finns även en restaurang samt bar, som bäddat för att spendera en heldag! Vi tog oss hit med moppe men det går dagliga utflykter samt snorklingutflykter för den som vill det!

image

– Ta en promenad längst stranden (long beach) på kvällen! Här kryllar utav restauranger med borden uppdukade på stranden, i sanden! Såå fantastiskt mysigt är det!
Om ni inte bor på Thai Tan Tien Resort Rekomenderar jag att i alla fall besöka deras restaurang, billigt och supergott!

image

– Ta er till vattenfallet och bada i underbart sötvatten högst upp där fallet finns! Vi tog oss hit med moppe!

image

– Snorkla!!! Vi tog en snorklingutflykter till norra delen av ön, där man bland annat fick besöka turtle Island! Man köper en heldags utflykt och då ingår det pick up från hotellet, snorklingutrustning, i vissa fall fiske och lunch! Man kan även välja södra delen men vi hade redan varit vid Sao Beach och ville besöka andra delen av ön 🙂 tyvärr vadet ganska blåsigt när vi va här så svårt att snorkla men lite fick vi se!;)

image

Saigon:
Vi bodde i distrikt 1! Här är bäst att bo för turister! Jag vet inte om ni bokat boende men annars kan jag rekommendera Ava Saigon 3 och Pegasus hotell! Enkla men ligger fruktansvärt bra till, billiga också!

What to do i Saigon:

– Staden är relativt enkel att promenera i trots den extrema trafiken! Så på med ett par sköna skor och ser er om till fots!

image

– Besök Vietnam war museum! Otroligt häftigt museum men måste varna för känsloladdade bilder, jag bröt ihop flera gånger där inne!

image

– Besök Ben Thanh Market! Om det är någonstans ni ska shoppa så är det här! Här finns allt och billigare än ute på Phu Qouc!
Glöm inte att köpa den torkade mangon, den är BÄST!!

image

image

-Njut av utsikten från Saigons högsta byggnad, Bitexco Financial Tower! Vi va här på dagen men kan tänka mig att kvällen är ÄNNU bättre!

image

– Njut av froyo på tutti frutti, ett café bredvid marknaden jag nämnde ovan!

image

– Ta en utflykt Cu Chi tunnels, tunnlarna som användes under kriget! Sååå himla häftigt!

Och sist men inte minst, NJUT! Njut av Vietnam, njut av maten, njut av semester!

kram!

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!