Något som aldrig blir uttjatat, inte enligt mig i alla falla så tänkte jag tipsa om min goda granola! Det passar ju aldrig bättre än nu, såhär efter nyår när alla ska starta sina dieter och allt ð
Den är grym och det är personligen det FÖRSTA jag ska göra i matväg när jag inom ganska kort tid landar på svensk mark igen!
Det går ju såklart att trixa och mixa med denna vilket jag också gör, men här kommer grunden på något underbart!
Fias granola
Med kokos och dadlar
3 dl fiberhavregryn
3 dl hackade hasselnötter
3 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2-3 dl vatten (för att få den härligt crunchy ð )
2 dl riven kokos eller kokosflakes
10-12 färska, urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser, smält kokosoljan och häll ner i granolaröran och sprid ut på ett bakplåtspapper! In i ugnen tills den fått fin färg (ca 1 timme) men håll koll var 20 minut så att det inte bränns! Förvaras i tät burk!