Q/A – Filippinerna

Hej!! Vill
Bara börja med att skriva att du är så jävla grym!! En otrolig inspirationskälla till andra som jobbar med sig själva – vikten. Jag är lite nyfiken på er resa till boracay? Min å min killes plan är att åka dec 2015 så tänkte kan passa på och skriva till dig. Såg du hade erfarenhet – vad bör man göra!? Tänk på!? Åkte ni charter !? Eller åkte ni runt !? Vad finns de för olika aktiviter att hitta på!? Vill ha så mycket fakta som möjligt. När du har tid/ lust får du gärna

Så roligt med så många kommentarer och massa frågor här på bloggen!:) Det för mig sååå glad!
Självklart kan jag ge lite tips tills dig Anja och tusen tack för dem fina orden! Det värmer att höra att man inspirerar andra!:)

Jag sätter ihop ett litet inlägg om just Boracay, vad vi gjorde, vart vi bodde, hur man tar sig dit och så vidare!:) Enklast så får jag med alla tips och massa fina bilder!

Att ta sig dit:

Det går ingen charter till Filippinerna (ännu) så alltså är det ett måste att åka reguljärflyg och paketera ihop det med hotell samt transfer!
Då vi kom från Vietnam flög vi med Cebu Pacific till Caticlan, sedan båt till Boracay!
Kommer ni från Europa blir det enklast för er att boka ett flyg till Manila och sedan komplettera med flygresan till Caticlan med exempelvis Cebu Pacific, vi bokade det enkelt på deras hemsida! Det bästa är ju om ni kan boka ett flyg från Europa till Caticlan så man får en genomgående biljett men tror det blir väldigt dyrt så dela upp biljetterna för att få ner priset lite!:)

image

Vart ska man bo:

Boracay är uppdelat i tre stationer, station 1, 2 och 3! Station ett sägs vara lite ”lyxigare” vilket jag inte upplevde det som! Station 3 är backpackerstället och station 2 är någonstans mitt i mellan! Vi bodde på station 2, mitt på stranden och mitt i smeten på White Beach! White Beach är inte superstor så man promenerar enkelt till mitten på stranden om man bor på station 1 och 3!

Vårt hotell hette Blue Veranda Suites! Ett supermysigt hotell, lite enklare men rent och fräscht! Personalen är underbar och frukostbuffen är helt OK!
Endast 20 m från stranden och alla restauranger!:)

image

image

Att äta:

Det kryllar utav restauranger utmed hela stranden! På kvällen dukas bord upp på stranden, supermysigt! Prisläget är helt okej, en middag runt 80 :- är ett vanligt pris! Lite dyrare än Thailand men billigare en Sverige! Otroligt internationellt, väldigt amerikaniserat så mat från alla länder hittar ni hör och jättebra mat! 🙂

Lite tips på några restauranger :

LemoniCafe- Världens mysigaste café/restaurang! Fräscha sallader och riktigt bra mat! Testa deras hemmagjorda granola med yoghurt till frukost eller brunch, underbar!:) Ligger i Dmall, där ni finner den bästa shoppingen!
image

The sunnyside Café- ligger mot station 3, utmed stranden! Här hittar ni världens godaste men oberserva, världens också största pannkakor! Perfekt som lunch eller en lyxig brunch! MUMS!:)

image
Don Vito- beläget mitt på station 2! Fantastisk mat och vi va här flera gånger! Deras klassiska hamburgare är magisk men carbonaran, salladerna och pizzorna va inte dumma dom heller!;)

Att göra:

Först och främst, sola och bada och njuuuut! Vi va här i 10 dagar vilket är liiiiite för länge skulle jag vilja säga! Ska man va iväg två veckor tycker jag man ska kombinera det med något annat! En vecka på varje ställe 🙂

image

image

Segling- detta va riktigt häftigt, lite läskigt men häftigt! Vi åkte till crystal cove och snorklade! En halvdagsutflykt som va toppen 🙂

image

image

image

image
Islandhopping- sola och bada på flera öar!

Spa- Massagen är så billig att det är pinsamt! Haffa vilken massör utmed stranden som helst för en timmes oljemassage för knappt 70:-!
Firar man något speciellt eller bara vill lyxa till det rekommenderar jag Poseidon spa! Boka genom hotellet så ingår transfer! Ett paket där du får ett eget poolrum för dej själv i två timmar! Poolbad, jacuzzibad, kokosskrubb och den bästa 90 minutersmassagen någonsin!:)

image

image

image

Jag hoppas detta hjälper lite! Sist men inte minst! ÅK HIT! Jag kommer absolut åka tillbaka 🙂

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!