Från insidan och hela vägen ut!

Jag har insett att välmående är något man skapar sig själv! Balansen mellan mat och träning, hälsa och ohälsa är otroligt snäv och det är svårt att hålla sig till antingen det ena eller det andra!
Men måste det va antingen det ena eller det andra?
För mig handlar välmående om balans, mellan mat och träning! Jag har inte målet att tävla i bikinifitness, mitt mål är att bygga en stark kropp och ett psykiskt och fysiskt välmående!
Mina tips till ett välmående har jag satt samman här nedanför åt er! Tro mig, jag har ibland fortfarande svårt att följa det nedan, men skillnaden är idag att jag försöker! Det gjorde jag inte för några månader sen!

1. Tålamod!- Japp, ser viktigaste utav allt! Rom byggdes inte på en dag, och det kommer inte ditt välmående heller att göra! Jag har inget tålamod alls, det är något jag har fått kämpa mig till! Jag brukar tänka, vad kan jag göra med än vad jag redan gör? Visst kan säkert förbättra något i kosten och träna lite annorlunda än jag gör MEN jag gör så gott jag kan! Jag tränar hårt och äter bra, resultaten kommer!

2. Bli kvitt hjärnspökena!- Detta är riktigt svårt! Men en sak är säker! DU styr helt över dina hjärnspöken och om dem ska vara där eller inte! Vill du inte ha dem där, be dom dra!
Jag har börjat prata högt med mina 🙂 Jag vet, låter sjukt löjligt men det är effektivt! Så fort tankarna och självhatet närmar sig, säger jag bokstavligen till dem att dra 🙂

3. Unna dej!- För en balanserad livsstil och ett inre och yttre välmående måste man kunna unna sig någon gång ibland! Egentligen gillar jag inte ordet unna sig, för det är egentligen inte det man gör! Man väljer helt enkelt att äta sånt man älskar, med MÅTTA såklart!

4. Kul träning! – Hitta en träningsform som du älskar och som DU tycker är rolig! Träning ska inte vara ett måste, det ska vara roligt och en del av ditt liv, på den nivån du önskar ha det!:)

5. Sänk kraven! – Mål måste man ha, oavsett om det är viktnedgång, tävlingar eller bara för att få en enklare vardag! Men man är bara människa och alla är inte på topp jämt! Det kommer uppstå dagar du inte vill träna, det kommer uppstå dagar där träningspassen blir kaos, men vet du bad? Det gör ingenting! Det är bara upp på hösten igen, och nästa gång kommer det gå så jäkla mycket bättre!

6. DU! – Sist men inte minst! Glöm inte bort att du är du! Du är grym och jättebra som du är! Men nu spelar det ju ingen roll vad jag tycker eller hur utan nu handlar det ju om hur du känner och hur du mår! Utgå ifrån dig själv och dina egna mål, och jämför dej inte med andra! Ingen är som du, och du ska kämpa för att va den bästa versionen av dig själv!

Alla dem här punkterna har jag en fång i tiden gjort precis tvärtemot! Jag hade noll tålamod, jag har låtit hjärnspökena ta över mitt liv och gråtit mej till sömns om kvällarna, jag har haft svårt för att unna mig, jag har HATAT träning och haft otroligt hög press på mej själv! Jag har det än idag, men inte alls lika ofta! Plus att skillnaden är att jag idag kan hantera dem!
Jag har inte njutit av vägen dit, tyvärr! Men idag, njuter jag av varje träningspass och jag äger idag en självkänsla som aldrig tidigare funnits där!:)

image

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!