It´s all about balance

Jag kämpar hårt nu, riktigt riktigt hårt med både träning och mat. Träningen går grymt bra måste jag säga, har egentligen inte koll på hur mycket jag höjer varje gång men det känns bra varje gång jag tränar numera, det tar och jag känner grym kontakt i de flesta kroppsdelarna 🙂
Maten… ja den är på G! Jag äter mer än innan, men fortfarande inte tillräckligt men det känns som att min kropp börjar hitta tillbaka och det känns som att min ämnesomsättning sakta men säkert börja kicka igång.
Jag är ju så otålig, direkt vill jag se resultat men tyvärr funkar inte kroppen på det viset. Det kan ta veckor, i vissa fall flera månader för en kropp att ställa om sig igen.
Under tiden försöker jag att fokusera på det positiva, att träning gör mig glad och att mat gör mig glad, försöka skippa att hela tiden sukta efter resultat för det kommer, hoppas jag?

Under året som gått har jag strävat efter en enda sak, BALANS!
En balans mellan träning och mat, en balans mellan det som anses vara ”nyttigt” och ”onyttigt”, att kunna äta det JAG känner för med gott samvete.
Dit känns det som att jag har kommit idag! Jag har inte längre någon ångest de dagarna jag väljer att äta lite godis! Mitt liv är inte längre maniskt inrutat att på lördagar äter jag godis och resten av dagarna absolut inte! Istället kan jag, med helt okej samvete, äta lite naturgodis och nötter på fredagen och lite godis på lördagen.
Tyvärr har mitt tidigare låga underskott av mat gjort mig lite rädd för mat istället. Jag har en liten gubbe i mitt huvud som berättar för mig när det räcker med mat för min del, även om jag skulle behöva äta mycket mer än så. Jag jobbar med honom och mitt mål är att han ska vara ute ur mitt liv inom en snar framtid.
Jag vill inte att mitt liv ska va inrutat, att det här ska jag äta då och då. Det passar inte mig för det slutar med att jag maniskt räknar kalorier och väger min mat och för mig är det faktiskt inte välmående!
En sund balans och mer bra och nyttig mat kommer kunna ge mig de resultat jag vill ha, det är jag ganska säker på! Trots lite godis ibland, några nötter hit eller dit och en pizza i mellanåt. Så länge jag håller mig till det som min kropp mår bra av, tror jag i alla fall!
Nu ska jag bara ta tag i den lilla gubben i huvudet också! 😉

It´s all about balance!

image

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!