Min resa!

Thailand 2013 VS Halmstad 2015

Thailand 2013 VS Halmstad 2015

Jag Fick frågan av en tjej som kommentar på bloggen om jag inte kunde berätta om min resa!? Blir så otroligt glad när ni kommenterar, önskar och har synpunkter, det gör mig jätteglad! Ni är trotsallt ganska många som är här inne och läser, önskar jag visste vilka ni var!

Det här med min resa då, jag vet faktiskt egentligen inte vad som hände? Vi var i Thailand i september 2013, jag och min sambo, kände mig som vanligt missnöjd, gick hela tiden och kände och klämde och trivdes aldrig riktigt i bikini, även om jag är soldyrkaren själv och älskar solen!

Thailand 2012

Thailand 2012

Jag har alltid varit en jojobantare, jag har alltid hetsätit och jag har haft tvångstankar om att spy upp min mat sen gymnasiet! Konstigt att man fortsätter med dumheterna även fast man inte mörker någon större skillnad! Måste man vara smal för att ha en ätstörning? Absolut inte! Ätstörningar behöver inte alltid synas på utsidan, det har med insidan att göra!
Belive me, jag hade testat de flesta dieter och många funkar, MEN, många är inte hälsosamma och när du tröttnar på det du trodde var livsstil går du upp allt igen, så funkar det!
Mycket småätande, mycket fest och en lathet var orsakerna till mitt missnöje! Jag vaknade om nätterna och var tvungen att testa mina jeans för att vara säker på att dem fortfarande passade, vadå tvångstankar?

I vilket fall som helst, i september 2013, efter Thailands resan bestämde jag mig! Jag vet inte hur det kom sig men jag tror mycket av min inspiration kom från instagram, eller jag tror inte, jag vet! Sociala medier har helt enkelt hjälpt mig dit jag är idag!

image

Jag började med att byta ut vissa produkter i kylskåpet, fruktyoghurten byttes ut mot kvarg och naturell yoghurt som jag istället smaksatte med funlight, jag bytte ut limpor och vitt bröd mot knäckebröd och rågbröd, fyllde på med färska och frysta grönsaker, färsk frukt och frusna bär, kyckling, fisk och nötfärs samt potatis och bytte ut pastan mot fullkornsprodukter! Men framförallt började jag äta regelbundet, jag åt frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag!
Jag bestämde mig för att inte förbjuda något, för det vet jag att det kommer jag aldrig kunna hålla! Jag hade en treatday i veckan då jag åt godis och annat gott!
Jag började gå promenader och började även testa på intervaller vilket jag kom till att älska!
Det var först i juli förra året som jag började gymma! Det va framförallt crosstrainern som gällde samt lite maskiner, efter någon månad vågade jag även ta mig an dem fria vikterna som jag idag ÄLSKAR 🙂
Jag tror jag har tappat totalt mellan 10-15kg sen september 2013, det har gått långsamt men stabilt och säkert! Jag har nog till och med gått upp lite nu sen jag började styrketräna! Vikten bryr jag mig inte så mycket om längre!

Jag vet att många strävar efter att gå ner i vikt, inklusive jag för två år sedan!
Men jag tycker det är viktigt att skilja på två saker, viktnedgång och livsstil! Vem som helst kan gå ner i vikt, det svåraste är att behålla det, att förändra sin livsstil för det är faktiskt det som krävs! Jag jobbar fortfarande med balansen, balansen mellan mitt huvud och min kropp! Även om ni inte tror det så har jag också onda tankar om mig själv, ibland är det värre än andra och ibland älskar jag mig själv! Ätstörningarna sitter fortfarande kvar på sitt sätt, i tankarna om mig själv! Detta är för mig det viktigaste att jobba på just nu, att älska mig själv!

image

Min tips för en förändrad livsstil?

1. Vilja! Man måste vilja själv! Det hjälper inte att andra säger till, det är DU som måste vilja!
2. Låt det ta tid och njut av resan dit!
3. Hitta den träningsformen DU älskar! Bara för att jag älskar styrketräning behöver det inte betyda att du gör det!
4. Acceptera att alla har upp och nedgångar!
5. Acceptera dig och dina förutsättningar!
6. Lär dig att ÄLSKA dig själv, du är den vackraste versionen av du!

Min tips på mat då! Vad har jag i mitt kylskåp?
– Kyckling, kött, fisk och ägg
– Frysta och färska grönsaker så som broccoli, sallad, spenat, gurka och tomat, avokado
– Färsk frukt som banan, äpplen och citrusfrukter, frysts bär
– Potatis, fullkornsris och fullkornscous cous
– Kvarg, naturell yoghurt, mjölk, minikeso

Tips!
– 1 tsk jordnötssmör stillar sötsuget!
– Kvarg! Superbra att göra sås på!
– Förvara bananer i frysen! Perfekt om du ska göra smoothie eller hemmagjord glass
– Baksugen? Baka en nyttigare variant av det du vill baka!
– Dadlar! Naturlig sötning som jag alltid använder när jag bakar!
– Riskakor! Det perfekta mellanmålet!
– Förbjud inget! Det lilla extra goda är viktigt i mellanåt!
– Du kan äta allt men inte alltid!!!
– Kokosolja! Perfekt vid stekning och bakning!

Glöm inte bort att vara den söta versionen av DU! Oavsett hur du ser ut är du den vackraste av du, men det måste du själv tycka också!!!! Det viktigaste är att älska och trivas i sig själv, krävs en viktnedgång är valet givet, men så är inte alltid fallet!

kram!!

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!