Skam till den som ger sig. Jag gjorde ju ett försök till en fitnessvariant av kanelbullar igår och jag var nog lite snäll i bloggen igår när jag berättade om dem för okej, dem var nästan äckliga, dem smakade i stort sätt ingenting.
Men som sagt, skam till den som ger sig. Jag gav mig på ett helt nytt recept igår, ingen inspiration någonstans ifrån, ja mer än från vanliga bullar då såklart. Dem blev jättebra.
Absolut inte inte goda som vanliga bullar men det känns näst intill omöjligt. Men dessa blev mer som ett mellanmål, rågmjölet och havregrynen gör så man bli mätt och belåten, och kanelkrämen ger ett sött inslag.’Tycker absolut ni ska testa ð
Rågbullar med kanelkräm
Ca 7 st
4 dl rågmjöl
2 dl mjölk
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 dl proteinpulver med smak av vanilj
Kanelfyllning:
3 dadlar
2-3 msk kanel
Lite mjölk
Lite vatten
1/2 dl kokosmjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, mjölk, havregryn, bakpulver och proteinet i en skål. Tillsätt lite mer rågmjöl om degen bli superklabbig.
Mixa sedan dadlarna (utan kärnor), kanelen, mjölken, vattnet och kokosmjölet i en annan skål tills fyllningen blir helt slät.
Häll sedan över fyllningen i bunken med deg och rör om så fyllningen fördelas.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter men håll koll, det går snabbt när de bränns. ð