1500=en helig jäkla siffra?

Ja man lär sig ju av sina misstag sägs det, och jag vill tro att det är sant. Ibland gör man kanske om misstagen fler än en gång, men förr eller senare lär man sig alltid.
Detta med att äta 1500 kcal har blivit lite av en grej, känns som siffran är helig inom fitnessvärlden nästan?

Problemet är att man lurar sig själv, inklusive jag själv för bara någon månad sen, men som sagt, man lär sig av sina misstag. Handlar det verkligen om att träna så mycket som möjligt och äta så lite som möjlig, nej nej nej!
Vet ni vad BMR är? Det är värdet på den energi som din kropp behöver för att överleva, i komplett vila. Utefter hur aktiv man är i sin vardag lägger man sedan på ett så kallat PALvärde, för att få ut den energimängd som just din kropp behöver i förhållande till din aktivitetsnivå. Det finns flera sidor man kan räkna ut detta på, exempelvis här
Enligt mina beräkningar behöver min kropp cirka 2200 kcal per dag beräknat efter min aktivitetsnivå!
Nu räknar jag inte längre kalorier och det är egentligen inte syftet med detta inlägg! Syftet är att försöka få er att förstå att mat är inte farligt!!

Genom att äta 1500 kalorier per dag gör självklart att du går ner i vikt om du är överviktig, du i stort sätt svälter kroppen. Dock, när du nått en normal vikt, kommer fördligen kroppen skrika, det gjorde den för mig. Jag åt 1400-1500 karlorier om dagen och förbrännde mellan 500-600 kalorier per dag. det innebär att min kropp hade cirka 900 kalorier kvar per dag som skulle fördelas på hela kroppen. Ja ni hör ju själv, till slut strejkar ju kroppen, den gör allt för att överleva vilket resulterar i att du inte går ner ett skit istället.

Det stämmer att man måste ligga på ett underskott för att kunna gå ner i vikt, men att ligga 600 kalorier i underskott är inte nödvändigt, det kan snare bli farligt. Ett underskott är det ju även om du ligger -200 kalorier, inte sant.

Snälla. börja inte räkna kalorierna slaviskt nu! Jag vill bara få er att förstå att mat är energi, kroppen behöver energin för att leva, för att du ska leva!!

– Se till att förse din kropp med den energin som den behöver
– Äta bra och näringsrik mat, fullkornsprodukter, protein i form av magert kött, kyckling, ägg, fet fisk några gånger i veckan, nötter, bär, frukt, grönsaker, olja och potatis
– Motionera och träna, gör det du tycker är kul!
– Skippa vågen! Den mäter bara din tyngd och visar bara en dum siffra! ta istället bilder och mått!
– Är godis tillåtet? EHHHHHH AAAA, i måttliga mängder mina hjärtan!!
Sist men inte minst, ät allt med måtta! Det kommer få er att mås som bäst i längden.
Vi har bara ett liv, va rädd om det!!!

image

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!