Att festa nykter?

Tänkte ta upp en sak, såhär en lördag till ära och faktiskt en sak som är känsligt i många åldrar tror jag, eller har jag fel?
Det här med att avstå från alkohol.
Jag har i vissa fall börjat säga att jag faktikst är nykterist, vilket jag INTE är, men det blir enklare så, folk respekterar det då på något sätt?
Någon som känner igen sig när man får pustar, suckar och stön när man säger att man inte dricker? Irriterande, eller hur!?
Tyvärr försvinner inte detta med åldern. Tydligen är huvudsaken att man dricker på festen, inte att man faktiskt är där och faktiskt kan ha kul ändå! Hur sjukt låter det inte?
Jag har festat, massor innan. Inget jag ångrar, absolut inte. Men jag har insett med åren, vad alkohol gör med kroppen, i alla fall min kropp! Vi kan säga såhär, jag gillar inte personen jag blir av alkohol, i alla fall inte av en för stor mängd alkohol.
Jag dricker gärna ett glas vin till en god köttbit, eller en kall öl en supervarm sommardag på en uteservering. Det är supandet jag har släppt.
Hur gör man då?
Ja man inser ganska snabbt vilka som är ens riktiga vänner, det vill säga dem som accepterar dig för dem val DU gör för DITT bästa i livet. Folk har tyckt jag varit tråkig, men efter ett tag har folk accepterat att det är såhär det är. Jag hänger gärna med ut, dansar hela natten lång och har så jäkla kul, även fast jag inte super till det.

Jag accepterar att folk dricker, det stör mig inte, så länge man kan bete sig (vilket många inte kan) MEN då vill jag också att jag, vi, som inte dricker ska bli accepterade för det. Man är inte tråkig, man är inte torr och man är absolut inte löjlig om man avstår från alkohol. Tvärtom så tycker jag det är grym coolt! Det tyder på en självsäkerhet, att man vågar lyssna på kroppen och gå emot strömmen!
Mitt tips till er som inte vill dricka är att lyxa till det med något annat. Dricker man inte vanligtvis cola, men dricka cola då 🙂 Jag brukar dricka en Celsius och cola zero, funkar alldeles utmärkt.
Jag har alltid varit grym på att stå emot strömmen,det kan jag inte säga annat. Rökning och droger är något jag ALDRIG har testat, även om jag blivit erbjuden och nästan tjatad på.
Man har ett val, och om ens vänner är ens riktiga vänner, respekterar dom dej och stöttar dig i dina val. Så enkelt är det.
Gör det du vill. Jag garanterar dej att det går att ha såååå jäkla roligt även utan alkohol. PLus att man mår bra dagen efter vilket är ett stor + 🙂

PUSSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Vilket bra och viktigt inlägg! 🙂 Alldeles för många dricker för mycket och beter sig som idioter och tar sedan inte själva på sig ansvaret utan skyller på spriten och beter sig sedan likadant nästa dag/helg igen! :/ Visst kan man både ha roligt och vara rolig utan att hälla i sig massa alkohol! Har testat det flera gånger och tycker nog att jag är roligare utan alkohol, hehe 🙂 (säger fröken dubbelmoral som ska gå ut OCH dricka alkohol imorgon… Men det är okej det också tycker jag)!

    Emelie 2015-05-15 07:51:47 http://nouw.com/egoemmy
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!