Recept: 2 sorters granolabars

Ledig dag och jäklar vad jag har varit effektiv. Cardio, Lunch på ÄM, plugg, städ och bak.
Älskar effektiva dagar som dessa, även om de kan vara lite stressiga innan.
har länge velat baka bars men har inte direkt haft motivation eller tid till att slänga ihop recept men idag så.
Idag gjorde jag två olika bars faktiskt, med lite granolastuk. Båda två hade samma bas men i halva satsen la jag till lite jordnötssmör. Jag delar med mig av receptet och hoppas ni hittar någon favvo 🙂 Jag tyckte dom blev GRYYYYMT goda 🙂

Granolabars
8-10 st

Bas:

2 dl fiberhavregryn
1/2 dl solrosfrön
1-2 msk pumpafrön
1-1 1/2 dl hasselnötter
8-10 dadlar
2 msk rapsolja
Lite vatten

I halva smeten hade jag i 3 tsk jordnötssmör, crunchy från Green Choice

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa samtliga ingredienser i en bunke. Tillsätt lite lite vatten åt gången så att smeten inte blir för blöt. Dela upp smeten i två bunkar och tillsätt sedan jordnötssmör i den ena satsen. Forma till valfri form och lägg på ett bakplåtspapper. In i ugnen i cirka 20 minuter.

Topping:
Jag hade smält mjölkchoklad med hasselnötter från NutriNick som topping. Smält chokladen över vattenbad och toppa sedan barsen med sked.
In i kylen för stelning och förvaras sedan i kylskåp eller frys.

image

image

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!