Jag ljög för er i bloggen igår, vädret blev inte alls lika bra i Smögen som dagen innan igår, vilket resulterade i att vi faktiskt satte oss i bilen och körde hem igår kväll efter lite räkfrossa i vår ministuga. Skönt att soa i sin egna säng:)
Exprimenterade fram ett nytt recept på min granola idag. Tycker jag har så svårt för att få den riktigt sådär god och crunchy, som Pauluns typ ð
Idga blev det bättre och jag är nog på rätt väg, mycket tack vare fibersirapen.
Crunchy Granola
3 dl fiberhavregryn
2 dl mandlar
1/2 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1/2 msk solrosfrön
3 msk fibersirap
2 msk rapsolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 170 grader.
Hacka nötterna och mandlarna och blanda ihop med de andra torra ingredienserna.
Värm fibersirapen och oljan i micron till den blir bubblig och nästan lite karamelliserad. Häll över sirapsblandningen i granolan och rör om. Häll sedan över allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen.
Håll koll, det bräns snabbt!