Åk till Australien!!!!!!

Desktop

Jag vill ännu en gång berätta att jag älskar att ni har börjat kommentera så himlans mycket, det gör mig så lycklig och det känns som jag får bättre koll på vilka ni är som faktiskt är här inne och läser. J

Jag fick en så rolig fråga häromdagen, två tjejer som är sugna på att resa till Australien nu efter dom har tagit studenten och undrar om jag kan tipsa OCH JA klart jag kan! Så himla roligt, vilken resa ni har framför er, INTE LITE AVIS och man känner ju sig inte LITE gammal heller 😉

Jag totalt älskade Australien och det var den första backpackerresan jag gjorde, vi var borta i 3 månader och körde då en kombination, södra Thailand och hela östkusten i Australien. Lätt några utav de bästa månaderna i mitt liv.

Picture 1308

Picture 1356
Som ni märkt är jag lite Thailands galen, men Australien är minst lika underbart.
Så, hur gick allt till då?

Resa:
Vi var otroligt skoltrötta och hade planerat resan länge, lääänge!
Vi gick till en resebyrå och bad dem kolla på en eventuell rutt som passade våra önskemål samt budget.
Jag rekomenderar verkligen att ta kontakt med en resebyrå istället för att sitta själv hemma och boka. Jag själv har jobbat på resia i fem år och har sett tabbarna man kan göra på nätet och det kan kosta MYCKET pengar.
Vi hittade en rutt som passade oss, med det australienska flygbolaget Qantas (Riktigt bra by the way)
Vi flög till Bangkok med stopp och sen vidare till Australien efter en och en halv månad och sen hem till Sverige via Singapore.

Jag rekomenderar verkligen ett stopp på några nätter i Asien för det är otroligt LÅNGT att flyga. Bangkok, Singapore eller Peking är några grymma alternativ.
Detta var 2009 så minns inte exakt men tror att våra flygbiljetter kostade någonstans runt 16000 per person, vilket känns rimligt till Australien.

Visum:
Yess, man behöver visum till Australien. Beroende på om man ska jobba eller bara semestra behövs olika sorters visum. Man kan få ett semestervisum på 3 månader eller ett Working Holiday Visum på 1 år. Men tänk på att man bara kan få ett Working Holiday Visum 1 gång i livet, så slösa inte detta om ni inte är riktigt riktigt säkra!

Vanliga visum kan de flesta resebyråer fixa mot kostnad, däremot måste ett Working Holiday Visum lösas på annat sätt.
Vi anlitade Myplanet till den biten. Dom var grymma och vi fick grym service. Dem kan även boka hela paket om man vill det.

Rutt:
Jag hade egentligen velat åka till Australien igen och se västkusten samt mitten av australien också, bland annat Ayers Rock då såklart J
Men vi åkte den klassiska rutten, östkusten från Sydney upp till Cairns.
Vi köpte ett busspass genom GreyHound så man kunde hoppa av och på hur mycket man ville. Hoppa av på dem ställena man kände för liksom.
Detta gjorde vi på busstationen i Sydney men det går kanske att förboka genom myplanet också om man vill det J
Men förbered er på långa bussträckor, den första sträckan vi åkte, mellan Sydney och Byron Bay, tar 12 timmar 😉

Bo:
Vi bodde på Hostel överallt vilket funkade hur bra som helst. Man får vad man betalar för, vissa hostel var fräschare än andra 😉
Hostel är otroligt roligt för man får träffa så mycket folk som gör samma resa, man hittar folk att hänga med och kanske till och med fortsätta resa med. Ska man jobba är det också perfekt, kontakter ger ju kontakter så att säga.

Äta:
Priserna var, vad jag minns, ganska okej! Jag önskar att jag hade ätit bättre och kanske lagt ner liiiite mer pengar på just maten. Det var nämligen här jag gick upp som mest i vikt! Man behöver inte snåla, man kan vara sparsam men ändå äta bra mat.
Du kan handla mat i de stora livsmedelsbutikerna som ICA och sånt, betydligt billigare än i dem här småbutikerna på hörnet. En utav de större matkedjorna heter Coles och Woolworthes.

DSC08032

Många hostel erbjuder också lite rabatterade priser på drinkar och mat på avtalade restauranger.
Kök och så finns på hostelen, räkna med att det ibland kan vara grisigt.

Budget:
Vi hade en budget på 60 000 för 3 månader, både Thailand och Australien då.
Jag tror jag hade 20 000 kvar när jag kom hem så kunde ju satsat lite mer på maten 😉

Sydney:
Picture 1310
Världen häftigaste stad TYP, här finns allt.

Bo:
Vi bodde centralt i Sydney, alldeles i närheten av Kings Cross, gångavstånd till hamnen och operahuset, i alla fall enligt mig 😉
Hostellet hette Nomads och var helt okej, jag har kollat upp det senare och det verkar finnas kvar! Inte långt härifrån låg även busstationen.
Jag har också hört att hostelkedjan Wake Up ska vara bra 🙂

What to do:

-Sydney harbour Bridge: Inget för den höjdrädda men fan så coolt, något utav det häftigaste jag har gjort! Vi gjorde detta på dagen, men kan tänka mig att nattklättrningen är lika cool den 🙂
harbour
-Bondi Beach: Populära stranden i Sydney ni vet, många surfare och ja, trevlig strand helt enkelt.
-Besök Operahuset och ta hoppbilder och sånt är ju ett måste 😉
CIMG2965 m
-En bussresa och utflykt till Blue Mountains naturreservat samt ett zoo tycker jag absolut:)
CIMG3040
DSC07028
-Chilla nere i hamnen eller i parkena
-Utekvällar på Kingscross
-Ta en båttur ut till Manly beach
-Besök LunaPark
-Sist men inte minst, SHOPPA PÅ SUPRE!!!!

Byron Bay:
DSC07225
Världens chilligaste ställe. Här chillar man, man surfar eventuellt och man chillar, hänger och umgås.

Surfers Paradise:
DSC07394
Riktigt coolt ställe, massa skyskrapor.
Dock minns jag inte riktigt vad vi gjorde här, mer än att jag piercade tungan 😉 Bra shopping samt bra fest skulle jag säga att det är här!

Brisbane:
Alla älskade Brisbane, jag var aldrig riktigt något fan av det faktiskt.
Dock ligger Universal Studios samt Wet´n´Wild strax utanför vilket är väl värt ett besök J

Noosa:
Verkligen supermysigt! Tyvärr hade vi så dåligt väder här, det regnade och det regnade. Men stranden va jättefin och själva stan likaså.

Hervey bay & Fraser Island:
Här måste ni stanna, det är nämligen härifrån man åker ut till coola Fraser island, en utav världens största sandöar.
Här hittar ni vackra Lake McKenzie och massa dingos 😉
DSC07495
Vad jag minns förbokade vi detta från Sydney och vi åkte med bolaget Koala. Man blir uppdelade i lag och åker i stora jeepar och sen tältar man i en eller två nätter ute på ön:D
DSC07481
DSC07511

Airlie beach & Whitsundays:
Nu är vi långt upp i landet, många timmars bussåkande vill jag lova men ack så värt det 😉
Här måste ni stanna, och här måste ni åka på segeltur ute bland öarna i Whitsundays, något bland det vackraste jag har sett.
CIMG4296
Vi bokade så vår grupp sov på ett hostel på en men man kan även boka så att man bor på båtarna tror jag. Även detta bokade vi innan.
Här kan ni också passa på att sola och bada, då det kan vara lite riskabelt att bada i havet på vissa ställen har många städer byggt laguner inne i stan, så otroligt fint 😀
CIMG4289
DSC07781

Mission beach:
Här ska ni stanna för vet ni vad man gör här? Man HOPPAR FÄLLSKÄRM :)Det coolaste jag någonsin har gjort, jag älskade det.
085
Här gjorde vi även en båtutflykt för att se krokodiler, riktigt häftigt och ganska läskigt faktiskt 😉

Cairns:
Det sista stoppet var Carins, en riktigt mysig liten stad faktiskt. Här dök vi i stora barriärrevet vilket var häftigt men lite överskattat i mina ögon. Tog dykcertifikat i i Thailand och dykvattnet där är det inte mycket som slår .
Även här pressade vi i solen dem sista dagarna.
DSC07738
CIMG3603

Ja för att sammanfatta det hela med åldersnojja och att ALLA BORDE ÅKA TILL AUSTRALIEN!!!!!
Lev livet för tusan och ÅK, helst imon 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Lite (okej, mycket) i efterhand nu, men alltså tusen TACK för detta! Uppskattar verkligen att du tog dig tiden att skriva ett såhär långt inlägg om detta! Det låter ju verkligen helt underbart, jag är så sjukt taggad! Nu är det bara det att vi drar oss lite för att börja boka och fixa visum och sånt, känns liksom rätt stort och skrämmande .. Men vi ska nog göra det innan sommaren är slut! 😀

  En sak undrar jag ännu med maten, alltså såhär i efterhand nu när du har gått ner i vikt, jobbar med att ha den där balansen osv, kan du säga att det går att liksom hålla vikten i schack fast man reser mycket? Eller tror du det blir liksom automatiskt att man går upp mycket? Eller tycker du att det liksom ändå fanns möjlighet att äta bra mat utan att bli ruinerad och så? Hoppas du förstår vad min fråga är, haha 😀 Tusen tack igen!

  Sophie 2015-07-23 11:35:41 http://www.itgoeson.blogg.se
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   Åhh så lite så 🙂 Älskar ju att resa så bara kul med en tillbakablick 🙂 Jag förstår att det är lite läskigt men vad är det värsta som akn hända? Australien är ett grymt land, välutvecklat med massa backpackers runt om, ni kome rinte vara ensamma och det kommer alltid finnas någon att fråga 🙂

   Jag förstår. Alltså när jag åkte iväg på denna resa levda jag inte alls den livsstil jag gör idag, jag rörde inte på mej och levde på onyttigmat, bara att det blev extremt med just det i Australien. Jag tror absolut att man kan hållas isn vikt i Australien, fortsätt bara i dina vanor du har hemma. Rör på dej och ÄT MYCKET och BRA MAT samt lite onyttigt i mellan åt också, jag menar.. man måste ju leva! 🙂 NI komme rkunna leva hyffsat billigt men få ganska bra mat ändå. Vi priroterade bort maten helt, had ejag fått göra om resan hade jag gjort annorlunda! Helt klart 🙂

   Sophia 2015-07-23 12:55:42
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!