Jag har fått ganska mycket frågor hur jag gör med mina matlådor och så nu så tänkte att jag tar pch ”presenterar” det (hur töntig får man låta ;)) nu när jag ändå tänkte ge er veckans matlista.
Okej, jag foodpreppar alltså en gång i veckan, oftast söndagar eller måndagar. Då lagar jag hela veckans matlådor, 5-6 stycken beroende på hur mycket mat jag gör såklart. Detta funkar otroligt bra för mig och det blir lättare för mig att få i mig mat när jag har matlådor hemma hela tiden. Ibland blir till och med någon matlåda över som ligger kvar i frysen som man kan använda om det krisar ð
Jag förvara tre matlådor i kylskåpet och resten fryser vi in. Nu har jag ätit köttfärs ganska mycket de senaste och jag tycker de thåller sig fint i kylen i tre dagar. Likså kyckling och fisk skulle säga. Salladerna brukar jag dock göra kvällen innan varje gång då jag tycker sallad kan bli rätt ”snuskig” när den ligger i matlåda för länge. De lådorna jag har frusit in plockar jag sedan upp samma dag som den ska ätas och så fortsätter det ð
Hur ser veckans mat ut då?
Matlådorna denna veckan kommer bestå av fantastiska fetaostbiffar med potatis, kommer dela med mig av receptet på biffarna, lovar ð
Måndag: Curryquorn med sweetchili i Wraps
Tisdag: Torskjäveln som jag väntat så länge med att äta, har inte varit sugen kan man säga men nu ska den ner ð
Onsdag: Korvstroganoff med ris
Torsdag: Flygande Jakob
Jag vet att jag har varit superdålig på att dela med mig av recepten men jag lovar att jag ska bli bättre på det. ð Dock hoppas jag att jag i alla fall kan ge er lite inspiration till era matlistor.