”Jag ska bara…. sen kommer jag va nöjd!”

Man pratar om mål med träningen, mål med livet och att när jag uppnår detta med min kropp kommer jag va nöjd eller när jag ser skillnad där kommer jag vara nöjd.
Jag va där för inte så länge sen. Jag insåg det när jag satt och kollade igenom bilder från Asienresan vi gjorde i vintras och jag hörde mig själv säga; Varför var jag inte nöjd med mig själv då? Jag var ju jättesmal och såg bra ut?
Självklart menade jag i jämförelse med vad jag gör nu då. Jag tittade på min kropp och kände mej fortfarande inte nöjd men tyckte att jag borde varit nöjd med mig själv då, men det var jag aldrig. Jag minns att jag kämpade hårt med en liten ”minideff” under den resan. Jag åt i stort sätt INGA kolhydrater, hahah ja jag vet, jag var i risets världsdel men jag gav mig fan på det. Jag körde stenhårt på det men tyckte ändå inte att det hände något. När jag kom hem började kroppen lukta ammoniak och mina närmsta vänner kunde inte vistas i min närhet på gymmet då jag luktade så fruktansvärt illa av min svett.
Tyckte jag om mig själv? Nej, absolut inte. Jag sitter ju här nu och tittar på mig själv och känner att jag borde varit nöjd, men det var jag inte.

Jag har alltid eftersträvat det där. Blir jag smalare om magen kommer jag vara nöjd, får jag större rumpa kommer jag va nöjd, får jag mer tonade ben kommer jag vara nöjd. Känner ni igen er?
Frågan är, blir man nöjd? Är verkligen alla dessa kroppslösningar svaret på problemet? Tror ni inte att det sitter i huvudet?

Jag säger inte att jag har rätt eller fel men jag ber i ställa frågan. För för mig har det nämligen inte hjälpt. Oavsett hur smal jag har varit har jag aldrig sett mig själv som nöjd.
Vill man går ner i vikt ska man självklart gå ner i vikt MEN allt sitter fortfarande i huvudet och det måste hålla sig inom en rimlig nivå. Det ena projektet ska inte vara starten på nästa. Mål ska man ha men måste det verkligen vara utseendebaserat? Många har detta som hobby, att tävla i bikinifitness och liknande och då ska mans jälvklart få göra det. Missförstå mig rätt, jag dömer ingen och säger inte att någon gör rätt eller fel, jag ifrågasätter mest mig själv i denna situation.
Man kan faktiskt träna för att förebygga sjukdomar, man kan träna för att må bra, man kan träna för att leva längre.

Jag har mål med min träning, jag har målet att må bra och att älska mig själv för all framtid.
Jag har också ett ytligt mål som jag egentligen inte vill ha men jag erkänner, jag vill ha en större rumpa, varför? Egentligen vet jag inte för jag har alltid så länge jag kan minnas velat ha en mindre? Whats that all about liksom?

Förstår ni vad jag menar? Vi ställer väldigt höga krav på oss själv, vi eftersträvar ofta att se ut som någon helt annan.
Mitt tips är att bara bry sig om sig själv! Jag jobbar hårt med detta nu och det hjälper. Min kropp är min kropp, det är ingen annans och jag kan heller aldrig få nån annan än min egen kropp, därav är det slöseri med att sukta efter det.
Älska dig själv för den du är. Love your curves and all your edges, all your perfect imperfections som han den där sångaren sjunger ( vad han nu heter). Mitt mål är att älska mig själv nu, för det kommer nänligen alltid finnas saker man vill ändra på om man fortsätter såhär. Det finns inget som heter nöjd om det inte kommer från huvudet.

Långt text I know men har ni kommit ner hit har ni varit grymma som tagit er tid att läsa lite om mina tankar. Du och din kropp är perfekt, bara så att du vet!
This is me, idag mår jag tusen gånger bättre kroppsligt men jag mår likadant i huvudet. Jag betvivlar fortfarande mig själv och känner att jag inte duger. Men vet ni vad, jag dög då och jag duger idag! precis som jag va och så som jag är. Skillnaden är kroppen, och den trivs jag hundra gånger bättre i!

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Ännu en bra text som precis speglar mig själv. Säger alltid så…om jag bara…men när jag kommit dit är det ändå aldrig bra..ständig kamp med de här hjärnspökena som har grym makt.

  Sofie 2015-08-13 05:18:58
  Svara
 • Härlig text och härlig tjej!
  Så många som misstar lycka/att vara nöjd med sig själv med vikten. Jag själv förstod för 2-3 år sen att du måste älska dig själv oavsett siffran på vågen, oavsett vad andra tycker och oavsett min livssituation. Du måste vara din egen bästa vän (tolka mig rätt), du ska trots allt leva med dig själv hela livet – både kropp och knopp, och då är det rätt skönt om dem är sams.
  (Man kan vara sin egen värsta fiende och det är inget drömscenario)
  Sen självklart har man sina hjärnspöken emellanåt. Idag funkar träning som terapi för mig, jag känner ett oerhört lugn i hela kroppen av det. Mat äter jag för att det är gott. Och jag försöker ta vara på dagen så gott jag kan, bristvaran kan vara vila emellanåt.

  Summa summarum – Du är fin! Fortsätt inspirera, fortsätt sprida lycka och fortsätt att jobba med att älska dig själv. Ett tips är att sätta lappar på spegel med ’du är vacker’, ’du är fin’ etc. Och att börja dagen med att säga till dig själv – jag älskar dig för dig/ du är bäst.

  Kram ♡

  Sofia Malmsten 2015-08-12 06:18:28
  Svara
  • Svar på Sofia Malmstens kommentar.

   Underbara sofia! Tack snälla! Visst är det så och det måste känns underbart att ha kommit så långt! Jag jobbar och jag längtar men njuter av att äntligen få känna ro så ofta jag bara kan 🙂 Du är såååååå fin! PUSSSS

   Sophia 2015-08-12 11:21:34
   Svara
 • Så jäkla samt allt du säger men du är så himla fin, vill också våga lägga upp bilder men de gör jag inte än.. På grund av att är inte nöjd någonstans än men någon gång!

  Bästa du:)

  Mickis 2015-08-11 19:06:07
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!