Recept: Tacopaj

image

image

Jag lovade ju att bli bättre på mina recept 🙂
Så här kommer veckans matlåda, en supergod tacopaj!
Pajskalet blir magiskt med olivoljan, perfekt för nästa veckas matlådor 🙂

Tacopaj

Deg:
1 1/2’dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
0,75 dl olivolja
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt

Fyllning:
500 g nötfärs
1 påse tacomix
1/2 gul lök
1 burk vanlig créme fraisch
1 burk créme fraisch paprika/chili
1 dl riven ost

Gör såhär:
Deg:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjölet, salt och olivolja. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ degen i kylen i 15 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i ca 15 minuter.

Fyllning:
Hacka löken och stek den ihop ihop med köttfärsen. Blanda ner tacomixen och häll över en skvätt vatten. Blanda ner all créme fraisch och låt puttra några minuter.
Fyll sedan pajskalet med nötfärsblandningen och strö över osten. Grädda igen i 25-30 minuter på 220 grader.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej fina du! Älskar bloggen och podden! Såg att du använder köpt tacokrydda för att krydda din köttfärs. Det gjorde jag också fram till för ett par veckor sedan när jag såg att den innehåller ganska mycket helt onödigt socker. Tråkigt tycker jag. Jag brukar göra egen, då blandar jag Chilli, salt, spiskummin, svartpeppar, dragon och andra kryddor av eget val! Supergott!

    Emilia 2015-09-05 16:27:58 http://nouw.se/emiliamagnussons
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!