Brödet jag bakade i söndags smakade skosula och blev hårt som en sten, YEPP! Inte så bra med andra ord!
Var ju tvungen att kompensera så bakade ett nytt bröd i måndags som blev helt fantastiskt! ð
Grovt russinbröd med yoghurt
1 limpa
2 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 1/2 msk bakpulver
1 dl russin (valfri mängd, ju mer desto godare enligt mig)
Lite solrosfrön
4 dl yoghurt
1 1/2 msk fibersirap från Nutrinick
1 1/2 msk matolja
1 krm salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och rör om ordentligt.
Blanda sedan ner de andra ingredienserna i en separat bunke och blanda till en jämn smet.
Häll sedan över yoghurtblandningen i mjölblandningen och rör snabbt om till en kletig smet.
Smöra och bröa en brödform och häll sedan över degen.
Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Låt sedan svalna ð