Att sätta benämningar på våra kroppar

God kväll söndag!
Kanske borde starta en söndags dagbok här på bloggen? Där jag ventilerar alla mina tankar och funderingar, vore inte det något?;) Tåls att tänka på!:)

Det är nämligen precis vad jag ska göra ikväll! Ventilera!
Det har varit mycket debatter den senaste veckan kring programmet Malou efter 10 nu när som pratat kroppsideal!
Mycket prat har det varit om just jämförelsen av tjock och smal!
Tjock och smal! Tjock ELLER smal? Vad ska man va? Hur ska man se ut? Vad tycker du? Vad tycker jag?

Vill ni veta vad jag tycker?
Jag börjar bli ganska trött på alla dessa benämningar vi hela riden måste ha på våra kroppar! Varför måste mina va tjock eller smal? Varför kan man inte bara va sig själv? Jag heter Sophia och jag ser ut såhär! Och bredvid mig har jag kvinnor och män som ser ut såhär! Som dom ska göra!
Jag anser, att så länge ens kropp inte är i någon fara för framtida sjukdomar som kan vara livshotande, bör man varken anses som tjock, eller smal! För vet ni? Båda orden sårar lika mycket, fast i olika öron! Jag har förr blivit jättesårad över att bli kallad tjock, det har varit en kamp för mig att komma dit jag är idag!
För jag är inte tjock? Och jag är inte smal, jag är jag! Min kropp är frisk och jag lider inte av några allvarliga sjukdomar och är heller inte i riskzon för det! Min kropp står för välmående! Jag ger den grym mat och träning och jag låter den röra på sig dagligen! Jag behöver inte vara varken det ena eller det andra och jag tycker inte ens dem benämningarna ens är nödvändiga!
Det är 2015 nu, dags att vakna och visa att alla är olika! Vi kan respektera varandra för våra olika åsikter, vi borde kunna respektera varandra för våra utseenden också och sluts sätta ord som tjock och smal som en stämpel på oss! Man behöver inte bära något av orden, man kan vara sig själv!

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!