Recept: Jordgubbschiasylt

Idag har jag bara pluggat! Fast nu ljög jag, det känns som att jag bara har pluggat, även fast jag inte faktiskt bara har det! Men ganska mycket, även om jag kunde pluggat mer!;)
Gjorde några avbrott med lite bakning, en chokladkaka som kommer upp IMON och lite ny chiasylt, denna gången jordgubbssylt med några hallon i!
Skönt med bakningsavbrott i plugget! Har suttit i flera veckor nu och skrivit jepordykort, frågor på en sidan och svar på andra, så att jag smidigt kan förhöra mig själv nu och det får faktiskt bra!

Men ja, till rubriken, recept på chiasylten jag kastade ihop idag! Tycker om dessa sylterna! Med tanke på vad köpesylterna faktiskt innehåller för skit tycker jag detta är toppen! Det får snabbt att göra och det möglar snabbt ( ett bevis på att varorna jag Levander är typ grymma) 😉
Testa själva, ha det på gröten, i yoghurten, på pannkakorna eller baka med den kanske?:) Hur gott är inte hallongrottor liksom?;)

Anyways receptet får ni har iaf!

Jordgubbschiasylt
1 liten burk

250 g frysta jordgubbar
Några frysta hallon (jag hade i 4-5 st)
2 msk sukrin
2 dl vatten
2 msk chiafrön

Gör såhär:
Häll i jordgubbar, vatten, chiafrön och hallon i en kastrul och låt koka upp!
När det kokar mosar man jordgubbarna samt hallonen och låt sedan koka på låg värme tills sylten blivit som gele! Smaka sedan sv med sukrin hur mycket man vill ha, jag tyckte 2 msk var lagom 🙂
Häll över på burk och låt svalna innan man placerar burken i kylen:)

image

image

image

image

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!