Recept: Supergröt med blåbär och björnbär

image

image

image

image

image

image

@fiaanderberg

Godmorgon måndag!
Startade dagen med ett jobbigt hejdå till P, lite depp i sängen i en timme sen var jag på benen för en promenad med Hannah och Amandas fredagspodd från bokmässan i öronen! Skrattade högt vill jag lova, underbara människor 🙂

Fick ju en kokbok av P i förra veckan av Fredrik Paulún 🙂 Ät allt och bli frisk och smal! Ja, förutom att mitt mål inte är att bli smal så håller jag med om att äta allt och det fanns så många roliga recept i den! Och så vackra bilder, jag som älskar bilder på mat 🙂
Testade en ny variant av gröt idag, en twist av receptet som finns i boken 🙂
Jag äter ju knappt några kosttillskott alls längre, därav behöver jag lite nya recept till min gröt så den inte smakar apetklister och WOW, jag lyckades! Varför har jag aldrig käkat björnbär innan? Och honung, sol jag har saknat dej!
Jag delar med mig av receptet så kan ni testa det imorgon 🙂

Supergröt med blåbär och björnbär
1 port

1 1/2 dl fiberhavregryn
3 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1/2 msk linfrö
1 tsk flytande honung
Lite salt
1 dl mjölk
1 näve björnbär
1 näve blåbär

Gör såhär:
Bland fiberhavregryn, vatten, vaniljpulver, linfrön, salt och 1/2 msk honung i en kastrull och koka upp under omrörning tills vattnet är borta.
Häll upp gröten i en skål och häll sedan över mjölken. Toppa med björnbär, blåbär och resten av honungen.

Till detta hade jag ett knäckebröd med kalkon, tomat och basilika!
Sååååå gott verkligen 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!