Recept: Jennysmatblogg Centerkladdkaka

DSC_1873

Alltså, när jag inte hittar på mina egna recept älskar jag att besöka jennysmatblogg för underbara recept! Som vanligt levererade hon och kladdkakan blev magisk i lördags! Den gick verkligen hem och alla älskade den:)
Tänkte dela med mig av receptet så jag själv har det i mitt arkiv också men kolla in Jennysmatblogg om ni vill ha grym inspiration!! Passar perfekt till kladdkakans dag i helgen 🙂
DSC_1882

DSC_1877

Centerkladdkaka

3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk

Topping:
2 rullar center

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret först av allt. Rör sedan ihop ägg och socker i en bunke och de torra ingredienserna i en annan. Rör sedan ner smeten i mjölblandningen och rör sist ner smöret. Smöra och bröa en springform och häll över hälften av smeten i formen. Klicka ut den karamelliserade mjölken och smeta sedan ut den över kladdkakssmeten. Häll över sista kladdkakssmeten och ställ sedan in i ugnen i 20 minuter. Jag hade den i exakt 20 minuter i ugnen och den blev perfekt. Den ska vara lite lös i mitten då den blir mer fast i kylskåpet sen. Dekorera med center innan servering.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!