Recept: Fantastiska honungsscones

Hallå hjärtisar!
Sitter här och har lite ångest! Har precis varit hos veterinären och lämnat in katterna för kastrering.
Sjukt hur snabbt man fäster sig vid ett djur alltså, dem känns som ens barn och man skyddar ju dom för allt. Dock ska dom vara innekatter så detta var det enda rätta. <3

Tänkte bjuda på mina härliga scones jag gjorde i helgen, dom blev riktigt riktigt goda och jag tror också att jag kom på en riktigt god smulpaj genom detta recept. Men det återkommer jag med 🙂 Har fått lite feedback ifrån er att ni gillar mina recept. Så glad jag blir. Ni blir fler och fler som är inne och läser här dagligen, tack för det!!!
Har suttit och kollat julinspiration förfullt nu. Julkänslans toppades i söndags när snön kom här i Halmstad.
Tyvärr regnade den bort redan igår, typiskt. Men det ska inte få hindra min julkänsla, nej. Kommer ett inlägg med lite härliga prylar ikväll inför första advent på söndag 🙂
Men glöm inte bort att baka honungsscones, så goda:) Hashtagga gärna #fiiaanbakar så jag får se era mästerverk:)

DSC_1978

DSC_1981

Honungsscones
Ca 5 st

3 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
25 g smör
1 – 1 1/2 msk honung
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda havregryn, grahamsmjöl och bakpulver och smula ner smöret och rör om.
Tillsätt honung och mjölk och rör om till en smet. Använd händerna för att få bort klumpar av smöret.
Ta en klick deg och rulla till en boll och tryck sedan ut till en rund kaka på en plåt klädd i bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter. Kolla till ibland så de inte bräns. Servera med smör och ost, eventuellt lite jordgubbschiasylt🙂

DSC_1983

DSC_1995

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Sophia! Såg din instagram igår och blev så glad! Sitter just nu utomlands och har tänkt mycket på hur jag ska må när jag går runt i Bikini 7 dagar i veckan här! Och vet du vad, jag har verkligen försökt att träna på att älska min kropp här och de har blivit bättre! Men sen igår var jag nere och kände mig dålig men så satt jag och läste alla dina texter och du gjorde mig glad igen! Vilken tjej säger jag bara! Tack för att du fick mig vilja rocka bikinin på Bondi Beach! Ha en härlig jul!

  Emelie 2015-11-24 23:37:25
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Åhhhh fina! Och hur avundsjuk är jag inte på dej som är i Australien!!!!!! Älskar Australien! Ha en underbar resa!
   Tack finaste du för dom orden! Det för mej sjukt glad att du skriver detta! Kram på dej!

   Sophia 2015-11-25 09:17:34
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!