Recept: Juliga RAWbollar

DSC_2092

DSC_2095

Ledig denna veckan, skööönt men det finns också en risk för långtråkighet så jag försöker göra allt som kommer bli lidande framöver när julruschen på jobbet kommer igång, typ baka,blogga och sånt 🙂 Ska försöka baka ordentligt idag, imon och på fredag så jag har gott om recept till er som jag kan slussa ut sen 🙂
Imon står även julshopping och julbak med Allis på schemat. Jag tänkte jag ska testa några olika praliner, tryfflar och knäck och så får vi se om hon har något kuligt också:) Vi ska avsluta med yoga på kvällen, hur mysig dag. Undrar hur yogan kommer gå, första gången i grupp ju, kommer bli spännande 🙂

Här kommer iaf ett liknande recept på RAWbollarna vi gjorde på Spis&Deli i förra veckan 🙂
DSC_2121

DSC_2130

Juliga RAWbollar

1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 msk smält kokosolja
6-8 urkärnade dadlar (jag använde 6 st och det blev perfekt)
1/4 tsk muskotnöt
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 nypa malen ingefära

Gör såhär:
Mixa nötterna och kokosflingorna i en matberedare eller försiktigt med en stavmixer till små bitar.
Smält kokosoljan och tillsätt sedan kokosolja, dadlar och kryddorna och mixa sedan igen till en smet. När du kan nypa tag i smeten och den blir som en klump är den färdig. Är den för torr till sätt lite vatten i taget till önskad konsistens. Rulla smeten till bollar. Rulla i kokos eller hackade nötter om det önskas:)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Åh, rawbollar som är så gott

    Sv: de var riktigt goda, blev två stora bitar 🙂

    Cecilia 2015-12-10 06:03:12 http://cavegirl.se
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!