Till mitt 15 åriga jag

Jag vet hur det känns, jag gör veklingen det. Hetsen man känner kring att tappa i vikt, banta, svälta sig och konstant känna sig otillräcklig.
Du är bra! Oavsett vad idealet säger så är du så jävla bra! Du är fin, perfekt, grym, vacker, söt, snygg och ALLT där i mellan!
Det skär i mitt hjärta när jag faktiskt nu får bekräftat att jag aldrig var ensam! Det skär i hjärtat när jag hör och läser hur vi idag ser på oss själva, hur jag alltid har sett på mej själv!

Det där jäkla idealet? Vart kommer det ifrån? Kommer det ständigt från media som präntar i oss att man kan gå ner 10 kg i vikt på 1 månad med denna dieten? Eller kommer det från klädmärkena som oftast använder samma kroppsform på alla sina modeller?
Ska detta behöva göra att man känner att man inte duger?
NEEEJ!

Jag vet hur det känns, jag har varit där och jag har varit där länge. Från att jag var i tidig tonår tills nu, 26 år gammal.
Dessa skeva ideal, hur man ska se ut, kan förstöra så mycket. Allra mest påverkningsbar tror jag man i just tonåren, det var det iaf för mig.
Att ofta med text, bilder och löpsedlar bli intalad att man inte alls duger som man är, att man bör förändras till ditt och datt!

Vi är många idag, inklusive jag själv, som kämpar mot detta. Många med tidigare erfarenheter av ätstörningar och liknande som kämpar med detta dagligen.
Mina inlägg kan anses som hetsiga av vissa, så får det vara då! Jag kämpar för allas lika värde. Jag kämpar för att alla ska förstå att man är bra precis som man är.
Jag kämpar inte för att diskriminera någon eller plocka bort någon kroppsform. Jag kämpar för att plocka fram alla kroppsformer, att framhäva att alla är bra, oavsett hur vi ser ut!
Jag kan inte hjälpa alla men förhoppningsvis kan jag hjälpa någon.

Förebilder är så otroligt viktigt i dessa situationer. Oavsett om det är på instagram eller i verkligheten.
Skaffa dej en förebild som får dej att må bra! Inte någon som får dej att vilja förändra saker hos dej själv, då är det fel förebild.
En förebild ska framhäva dina bästa sidor och få dej att förstå att du är bra! Gärna någon äldre person som har lite mer erfarenheter kring livet, som förstår. Det hade jag behövt när jag var 15.

Jag önskar att jag lyssnat mer på min mamma, hon hade alltid rätt och jag skulle alltid göra tvärtom! Men det har nog aldrig funnits en person och kommer aldrig finnas någon heller, som bryr sig så mycket om mig, som hon!

Så till mitt 15 åriga jag, du är fan perfekt och har alltid varit!

Lyssna på det hörni!

PUSS!

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej!
    Jag har följd dig nu ett tag, här på bloggen, på instagram och lyssnat på välmåendepodden och du är en förebild för mig!

    Jag är 20 år och behövde någon som berättade att vi alla duger som vi är och att vi ska vara stolta. Tack för allt bra du skriver och fortsätt med det du gör för du påverkar och du hjälper!!

    Erica 2015-12-20 20:48:21
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!