God morgon fina du!
Har verkligen letat ihjäl mig efter receptet på denna sylten! Har ju tidigare gjort med sukrin också som ni hittar här, men minns att jag hade gjort ett på honung nu som jag länkade i lite hastigt!
Förrådet på sylt tog slut innan jul och har inte haft tid att fylla på det så det var dags igår ð
Såå gott det är att bara ha det som topping på yoghurten eller till en underbar chiapudding eller på scones kanske?
Mums säger Fia!
Så här kommer receptet på jordgubbschiasylten som jag tycker alla borde ha i kylskåpet ð
Jordgubbschiasylt
1 liten burk
225 g jordgubbar
1 1/2 dl vatten
2-3 msk chiafrön
1 msk honung
Gör såhär :
Lägg jordgubbarna tillsammans med vatten i en kastrull och låt koka upp. Blanda sedan ner chiafröna och sänk värmen så att det puttrar. Söta med honung.
När vattnet kokat upp och sylten blivit lite mer fast är den redo att hällas upp i burk ð