Är det såhär jag vill leva?

God kväll hjärtisstjärtisar! Mår ni mår?
Fint här men lite trött efter en intensiv helg i Göteborg, skönt att vara hemma nu 🙂

Har grubblat lite som vanligt och har tänkt på en sak.
Nu vid nytt år kommer tankarna för många om en nystart! En nystart så vida pass att ens liv förändras totalt under några månaders tid. Ja, det är ju under januari- mars som det dygnet runt är fullt på gymmet, sen minskar det långsamt efter hand för att sedan starta upp vid samma tid nästa år, tack vare nyårslöftena!

För några år sedan var jag likadan själv. Då hette löftena viktnedgång, träning och äta nyttigt! Ja, det var alltid likadant. Det pågick väl i någon månad som längst, sen återgick jag till det ”normala” och gick självklart upp alla kilon igen.
Lika jobbigt varje gång.

Att det skulle vara så svårt att hitta balansen trodde jag aldrig. Att dem där nyårslöftena inte påverkade mej för fem jäkla öre. Jag gjorde ju iof ett försök, men det var nog aldrig något försök till lycka, utan ett ständigt försök att se ut som någon annan.

Bantningstiderna är här och jag håller med, julen består av mat mat mat och godis godis godis. Jag frossar inte, men självklart blir det att jag äter lite mer av sötsaker och annat under denna veckan vilket jag inte anser som konstigt alls! Jag ser inte det som att jag får passa på nu när det är jul! Jag ser det som frihet, frihet att inte fundera så mycket, släppa kontrollen för några dagar och bara vara. Inte leva, bara vara!
Lever gör jag hela tiden. Jag älskar numera att träna och jag älskar att äta bra mat, jag må älska godis men min kropp mår som bäst när det inte blir för mycket utav det, jag tror det är så för dom flesta.

Vissa kanske behöver strikta kostscheman och hårda dieter beroende på vad man vill uppnå. Ska man tävla är det en självklarhet kanske?
MEN om dessa planer inte finns bör man kanske ställa sig frågan; Är det såhär jag vill leva?

Att leva hälsosamt innebär inte nödvändigtvis strikt kost dygnet runt och 10 pass i veckan på gymmet , varför skulle det på något sätt vara mer hälsosamt?
Hälsa är väl ändå friheten, att kunna träna, äta god hälsosam mat och att psykiskt sett inte konstant fundera kring hur man ser ut, vad man äter och hur mycket man tränar eller?
Hur man mår inuti är minst lika viktigt som hur kroppen mår på utsidan.

Så ställ er frågan om ni har satt upp dessa löften för ER själva inför detta året? Vad vill jag? Varför vill jag gå ner i vikt? Behövs det?
Finns det något som på något sätt skadar din fysiska hälsa säger jag kör!
Annars säger jag; Hitta er balans!
Sluta fokusera på vikten och utseendet kring detta och gör dej istället tjänsten och unna dej lycka och välmående! Hitta träningen du älskar, ät sund och hälsosam mat, gör sakerna du älskar och LEV!

Hälsa innefattar så mycket mer än bara en siffra på vågen! Innebär en hälsoförändring att du måste förändra eller kanske sluta med saker som gör dej lycklig säger jag tänk om, livet i balans finns!
Vissa uppoffringar kan skada relationer för alltid!

Vad innebär välmående/hälsa för dej?
Gör en lista på saker som innefattar hälsa för dig, skriv så många saker du kommer på i kommentarsfältet!
Här kommer min:

-Att få träna
-Att få äta god mat
-Att få baka
-Kärlek
-Att få resa
-Att få umgås med mina vänner
-Kunna träffa min familj när jag vill
-Att få vara i närheten av djur
-Kolla film och serier
-Att inte konstant behöva fundera på vad jag äter och hur jag äter
-Att inte konstant behöva fokusera på mitt utseende
-Att sola och bada

image

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • SÅ bra inlägg! Balansen är så svår att få till men tror också att det är den som gör att man blir lycklig!

  Ketty 2016-01-07 12:04:58
  Svara
  • Svar på Kettys kommentar.

   Tack snälla! Jag tror att allt handlar om balans, inte bara till mat och träning utan även arbete och kärlek exempelvis! Så glad att du gillar det 🙂 KRAM!

   Sophia 2016-01-09 09:04:54
   Svara
 • Så himla bra skrivet! Du inspirerar verkligen och man mår bra av att läsa din blogg.

  Evelina 2016-01-07 12:00:21
  Svara
 • Så bra skrivet, jag håller verkligen med! Det ska vara balans med allt enligt mig 🙂

  Maria 2016-01-04 10:36:57 http://www.mariasmemoarer.com
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!