Recept: Fröknäcke med ingefära

Fredag, god morgon på dej!!
Kan inte beskriva hur mycket jag älskar känslan du ger mig, fredag! Det är något speciellt.

Vilka två underbara dagar jag har haft! Inredningsinspon har flödat och jag har äntligen fixat iordning en underbar myskänsla här hemma. En matta på golvet och några tavelramar på väggen var allt som behövdes, ja nästan!
Underbart!! Bara lite detaljer men allt kan man ju inte ta samtidigt 🙂
Har ju också även hunnit med en sats fröknäcken som denna gången blev perfekta! Så krispiga!!!
MUMSS!!
Emma och Henke kommer hit på middag ikväll så kanske blir dessa godingar som lite tilltugg 🙂
Jag måste även komma på en enkel efterrätt, hmmmmm. Ja jag får fundera på jobbet 🙂
Ha en underbar dag så hörs vi sen!!!

PUSS!!!

DSC_2653
DSC_2653

Fröknäcke med ingefära
1 plåt

2 dl majsmjöl (risenta)
1/2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
1/4 dl linfrön
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 tsk ingefära

DSC_2663

DSC_2671

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vatten och blanda sedan ner olivolja och vatten i fröblandningen.
Rör om och häll ut på bakplåtspappret och lägg sedan ytterliggare ett bakplåtspapper ovan på smeten.
Kavla sedan smeten tunn och ta sedan bort det övre bakplåtspappret.
Grädda sedan i ugnen i cirka 30 minuter tills det blivit hårt och gyllenbrunt.
Strö lite extra flingsalt över.

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!