Recept: Fröknäcke med ingefära

Fredag, god morgon på dej!!
Kan inte beskriva hur mycket jag älskar känslan du ger mig, fredag! Det är något speciellt.

Vilka två underbara dagar jag har haft! Inredningsinspon har flödat och jag har äntligen fixat iordning en underbar myskänsla här hemma. En matta på golvet och några tavelramar på väggen var allt som behövdes, ja nästan!
Underbart!! Bara lite detaljer men allt kan man ju inte ta samtidigt 🙂
Har ju också även hunnit med en sats fröknäcken som denna gången blev perfekta! Så krispiga!!!
MUMSS!!
Emma och Henke kommer hit på middag ikväll så kanske blir dessa godingar som lite tilltugg 🙂
Jag måste även komma på en enkel efterrätt, hmmmmm. Ja jag får fundera på jobbet 🙂
Ha en underbar dag så hörs vi sen!!!

PUSS!!!

DSC_2653
DSC_2653

Fröknäcke med ingefära
1 plåt

2 dl majsmjöl (risenta)
1/2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
1/4 dl linfrön
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 tsk ingefära

DSC_2663

DSC_2671

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vatten och blanda sedan ner olivolja och vatten i fröblandningen.
Rör om och häll ut på bakplåtspappret och lägg sedan ytterliggare ett bakplåtspapper ovan på smeten.
Kavla sedan smeten tunn och ta sedan bort det övre bakplåtspappret.
Grädda sedan i ugnen i cirka 30 minuter tills det blivit hårt och gyllenbrunt.
Strö lite extra flingsalt över.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!

  Lyssnade på er podcast om ätstörningar idag. Lider själv av uns/ortorexia. Blev lite irriterad på avsnittet då du nämner att du idag varit på gymmet för första gg i år. Du har ist sprungit VARJE dag, tycker du att det ger rätt signaler? Inte ska vi behöva träna varje dag, kroppen behöver vila/återhämtning.Ta detta rätt,vill inte att fler ska hamna i denna jävla sjukdom och tyvärr blir det lite fel signaler många gg om man ska träna varje dag. Det räcker med 3*30 min träning i veckan och hitta en bra balans mat och träning. Ät njut och lev det är inte värt att tänka för mkt kring hälsa.

  Tack Ida

  Ida 2016-01-09 17:54:49
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej Ida!
   Jag blir så ledsen att höra att du lider av detta och vet precis hur det känns.
   Det var inte alls så jag menade, måste missförstått mig lite. Jag tränar varje dag för att min kropp mår bra av det, inte för att jag känner att jag måste! Det jag menade med att jag istället sprungit varje dag är att jag inte haft någon lust till gymmet och helt enkelt avstått, att man helt enkelt gör som man vill.:)
   Jag är utbildad livsstilsrådgivare så jag vet precis hur mycket träning som räcker 🙂 Men jag utgår ifrån mig själv och hur jag mår. Denna helgen har jag exempelvis gått promenader varje dag, för att jag varken känt för att springa eller gå till gymmet 🙂
   Man ska absolut inte fokusera på hälsa för mycket och det är heller inte det jag vill förmedla. Men min kropp mår bra av att göra någon form av fysisk aktivitet varje dag, inte för att jag måste, för att jag vill 🙂
   Hoppas du gillade avsnittet för övrigt 🙂
   Stor kram till dej! <3

   Sophia 2016-01-10 08:34:52
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!