Jag tror på Balans!

Ni som hängt med mej ett tag, både här och på instagram märker säkert en skillnad på mina inlägg. Vad jag skriver om, hur mina bilder tas och hur jag formar mina inlägg. Det är inte längre en träningsblogg som det tidigare var fokus på. Nej, detta är wellness for me.
Ni har säkert märkt förändringen. Det är inget konstigt. Snarare tvärtom, den är ganska tydlig.

2015 var mitt år, mitt utvecklingsår. Jag har ändrats något otroligt under 2015, till den personen jag alltid drömt om att vara. Mer självsäker, självständig, hälsosam med hela välmåendet i fokus. Inte bara träning och mat!
Samtidigt har jag fått en del kommentarer kring detta och som ni vet älskar ju jag era kommentarer men jag känner ändå att jag vill förtydliga detta en aning 🙂
Hur lever jag då mitt liv? Tränar jag? Vad är välmående för mig? Vad äter jag? Ja, frågor som trillar in hela tiden.
Jag ska berätta exakt vad välmående är för mig. Och för mig är det balans. Balans i träning, balans i mat, balans i relationer, balans på jobb…ja balans!
Jag tränar dagligen, för det är otroligt viktigt för mig, för alla tror jag! Så länge jag är frisk och så länge jag kan kommer jag fortsätta träna, det är en stor del av mitt välmående. Mat då? Vad äter jag? Jag äter allt! Min kosthållning är bra! Kanske lite förmycket godis i jul men vem råkar inte ut för det? 😉 Min kropp mår bäst av friheten att äta vad den vill. Jag äter mycket vegetariskt, lax, köttfärs, potatis, råris,yoghurt,nötter, frukt och grönt men det händer också att det slinker ner en hamburgare eller pizza någon gång ibland och lite godis då och då. För mig är det välmående.
Min kropp mår bäst av bra och nyttig mat majoriteten av tiden MEN min kropp mår även bra av lite godis i mellanåt, så är det för mig.

Vad som då är skillnad jämfört med innan är att inget av detta styr mig längre!
Hela min vakna tid går inte åt att fundera på mat och träning längre. Om jag skippar ett träningspass någon dag går jag inte runt med ångest för jag vet att det inte gör min kropp någon skada. Äter jag lite godis en lördagskväll känner jag ingen ångest, jag vet nämligen att det inte gör någon skada för kroppen, alls!

Att däremot konstant grubbla kring vad jag stoppade i mig och konstant grubbla på träning fick mig att må dåligt. Jag var sjukligt besatt av att hålla koll på minsta lilla kalori jag stoppade i mig och var också tvungen att förbränna den och samtidigt ligga på ett rejält underskott hela tiden.
Kroppen förstörs av det också. Likaväl som att man mår dåligt av att endast äta skitmat hela tiden mår kroppen även dåligt av ett för lågt underskott och den kan ta illa skada.
Förstår ni då vad jag menar med balans? Träning är bra, men det är aldrig bra att träna för mycket! Mat är livsviktigt för oss, vi dör om vi inte äter men tänk också på att man kan äta ihjäl sig om man äter för ALLDELES mycket. BALANS! Jag tror på balans!

Såhär lever jag mitt liv idag och jag mår bättre än någonsin. Om jag är smal/mullig eller överviktig är upp till er att avgöra. Jag ser inte mig som något utav det längre. Jag ser mig som stark och sund och jag skulle inte vilja leva annorlunda idag.

PUSS!!!!

DSC_0070

DSC_0072

DSC_0077

DSC_0093

DSC_00641

DSC_00671

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Blir så sjukt inspirerad av dig och önskar jag kunde tänka som du! Men tyvärr avskyr jag mig och min kropp och har gjort så länge jag kan minnas, blir nästan äcklad av mig själv. Ikväll sa även min pojkvän att borde gå ner i vikt enligt honom fastän jag redan ser bra ut. Jag tar det som att jag inte duger och är för tjock. Och det gör så ont i mig, att få det bekräftat från nån annan att det inte är bara jag som känner såhär om mig själv utan även den man älskar som mest. Ville bara skriva av mig lite…

  L 2016-01-23 01:10:58
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Det är fruktansvärt att din pojkvän säger det, i mina ögon är det inte okej och jag hade tagit ett snack med honom!!
   Jag har känt likadant som du! Jag har hatat min kropp i 15 års tid, alltid velat förändra något på mig själv men jag lovar dej, det går att ändra på! Men det går inte över en natt vännen, färdig har det tagit väldigt långt tid och jag jobbar fortfarande aktivt med det, varje da!
   När det kommer till din pojkvän anser jag att du borde prata med honom, trycker han ner dej på detta viset är det ingen bra pojkvän enligt mign

   Sophia 2016-01-23 07:11:57
   Svara
 • Du är en fantastiskt inspiration Fia! Din syn på hälsa & livet i ren allmänhet är fantastisk!
  Kram på dig!
  PS , ät en spis & deli-lunch för mig, heheh..
  Saknar det & mitt älskade Halmstad så nu när jag är i Växjö!

  Denise 2016-01-14 19:08:00 http://nouw.se/deniselysgaard
  Svara
 • Bra skrivet! Och vilket snygg outfit:D

  Evelina 2016-01-14 08:25:11
  Svara
 • Alltså! Jag blir så glad av att följa dig på instagram och att läsa din blogg. Det du förespråkar är så sunt! Fortsätt som du gör, du är grym. Du ska veta att lösa dina texter kan skrämma iväg många puckade hjärnspöken. Tack! ❤

  Nina 2016-01-13 17:05:16
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Men Nina! Vilka fantastiska ord du skriver!
   Tack snälla söta! Jag lovar att fortsätta länge länge till!:)

   KRAM!

   Sophia 2016-01-13 21:24:46
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!