Heeej finisar!
Jag kikar in med ett lite udda recept till frukosten denna lördag. Jag rotade runt lite i mitt arkiv och hittade nämligen detta som jag gjorde för nästan exakt ett år sedan och som jag döpte då till godistapas. 🙂 Detta minns jag blev så gott och jag har tänkt göra om det så länge 🙂
Perfekt till kvällens godsaker och funkar ju alldeles utmärkt att bjuda på om man ska ha gäster kan jag känna. Nyttigare alterntiv är det ju också vilket är hur grymt som helst! 🙂
Minns att äppelbollarna var grymt goda iaf, nötchokladen lika så:)
Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte när ni har testat 🙂 Tror jag ska bygga på konceptet lite med lite annat smått och gott 🙂
Äppelbollar
1 dl fiberhavregryn
1 äpple
1 msk smör
1 msk honung
Gör såhär:
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller matberedare, rulla smeten till små bollar i önskad storlek och stek dem i lite smör så dem blir krispiga. Ringla lite honung över och toppa med lite kanel.
Apelsinchoklad
1-2 apelsiner
Mörk choklad
Gör såhär:
Skär 1- 2 apelsiner i tunna klyftor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält lite mörk choklad (tips på choklad här) och ringla över apelsinklyftorna. Låt stelna i kylen innan servering.
Choklad och nötkaka
1 påse naturella nötter ( jag använde en blandning från garant)
Lite smör
1-2 tsk honung
1 mörk chokladkaka ( här eller Marabous 86 %)
Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad.
Stek nötterna i lite honung och smör.
Häll sedan över chokladen i en form klädd i bakplåtspapper och häll över nötterna.
Toppa med lite kokos och låt stelna i kylen.
Skär sedan upp i lagom stora bitar.