Recept: Godistapas

image201-1024x768

Heeej finisar!
Jag kikar in med ett lite udda recept till frukosten denna lördag. Jag rotade runt lite i mitt arkiv och hittade nämligen detta som jag gjorde för nästan exakt ett år sedan och som jag döpte då till godistapas. 🙂 Detta minns jag blev så gott och jag har tänkt göra om det så länge 🙂
Perfekt till kvällens godsaker och funkar ju alldeles utmärkt att bjuda på om man ska ha gäster kan jag känna. Nyttigare alterntiv är det ju också vilket är hur grymt som helst! 🙂
Minns att äppelbollarna var grymt goda iaf, nötchokladen lika så:)
Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte när ni har testat 🙂 Tror jag ska bygga på konceptet lite med lite annat smått och gott 🙂
image200-768x1024

Äppelbollar

1 dl fiberhavregryn
1 äpple
1 msk smör
1 msk honung

Gör såhär:
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller matberedare, rulla smeten till små bollar i önskad storlek och stek dem i lite smör så dem blir krispiga. Ringla lite honung över och toppa med lite kanel.

image194-838x1024


Apelsinchoklad

1-2 apelsiner
Mörk choklad

Gör såhär:
Skär 1- 2 apelsiner i tunna klyftor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält lite mörk choklad (tips på choklad här) och ringla över apelsinklyftorna. Låt stelna i kylen innan servering.

image195-1024x1024

Choklad och nötkaka

1 påse naturella nötter ( jag använde en blandning från garant)
Lite smör
1-2 tsk honung
1 mörk chokladkaka ( här eller Marabous 86 %)

Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad.
Stek nötterna i lite honung och smör.
Häll sedan över chokladen i en form klädd i bakplåtspapper och häll över nötterna.
Toppa med lite kokos och låt stelna i kylen.
Skär sedan upp i lagom stora bitar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!