God morgon 🙂
Kikar in med ett litet recept på en alldeles nygjord och färsk granola.
Det luktar ju sjukt gott i lägenheten efter detta har varit i ugnen.
Hade några gamla äpplen kvar som jag inte var supersugen på att äta då jag köpt nya, så det fick bli en äppelgranola denna gången med torkat äpple, kanel och kardemumma. Supergod!
Äppelgranola
1 äpple
3 dl fiberhavregryn
1/2 dl olja
1/2 dl honung
2 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
Kardemumma och Kanel efter smak
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka nötterna till valfri storlek. Hacka ner äpplet i mindre bitar.
Blanda ner samtliga ingredienserna och tillsätt sist olja och honung.
Rör om och fördela sedan granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, rör om i mellan åt så det inte bränns fast.
Förvara i tät burk 🙂