God morgon 🙂
Kikar in med ett litet recept på en alldeles nygjord och färsk granola.
Det luktar ju sjukt gott i lägenheten efter detta har varit i ugnen.
Hade några gamla äpplen kvar som jag inte var supersugen på att äta då jag köpt nya, så det fick bli en äppelgranola denna gången med torkat äpple, kanel och kardemumma. Supergod!
Äppelgranola
1 äpple
3 dl fiberhavregryn
1/2 dl olja
1/2 dl honung
2 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
Kardemumma och Kanel efter smak
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka nötterna till valfri storlek. Hacka ner äpplet i mindre bitar.
Blanda ner samtliga ingredienserna och tillsätt sist olja och honung.
Rör om och fördela sedan granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, rör om i mellan åt så det inte bränns fast.
Förvara i tät burk 🙂
Jag gjorde denna i helgen och den blev riktigt god:) Dock funderade jag på en sak…Hur länge tror du den håller sig? Jag gjorde äppelbitarna små men inte så små som jag ser att du gjort så mina är liksom lite mjuka. Så jag funderar på hur länge det håller pga de. Jag förvarar såklart i en tätslutande burk 🙂
Mina är också ganska stora, har haft min i lite mer än en vecka nu och den känns fräsch fortfarande 🙂
Kan nästan känna doften genom skärmen. Ser riktigt gott ut
Denna blev riktigt riktigt god 🙂 Hoppas du testar den:)