Recept: Äppelgranola

DSC_3136

DSC_3141
God morgon 🙂
Kikar in med ett litet recept på en alldeles nygjord och färsk granola.
Det luktar ju sjukt gott i lägenheten efter detta har varit i ugnen.
Hade några gamla äpplen kvar som jag inte var supersugen på att äta då jag köpt nya, så det fick bli en äppelgranola denna gången med torkat äpple, kanel och kardemumma. Supergod!
DSC_3155

Äppelgranola

1 äpple
3 dl fiberhavregryn
1/2 dl olja
1/2 dl honung
2 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl chiafrön
Kardemumma och Kanel efter smak

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka nötterna till valfri storlek. Hacka ner äpplet i mindre bitar.
Blanda ner samtliga ingredienserna och tillsätt sist olja och honung.
Rör om och fördela sedan granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, rör om i mellan åt så det inte bränns fast.
Förvara i tät burk 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Jag gjorde denna i helgen och den blev riktigt god:) Dock funderade jag på en sak…Hur länge tror du den håller sig? Jag gjorde äppelbitarna små men inte så små som jag ser att du gjort så mina är liksom lite mjuka. Så jag funderar på hur länge det håller pga de. Jag förvarar såklart i en tätslutande burk 🙂

    Mia 2016-02-03 18:06:56
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

      Mina är också ganska stora, har haft min i lite mer än en vecka nu och den känns fräsch fortfarande 🙂

      Sophia 2016-02-03 18:48:12
      Svara
  • Kan nästan känna doften genom skärmen. Ser riktigt gott ut

    Cecilia 2016-01-28 08:37:37 http://cavegirl.se
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!