Jag är lycklig idag!!

omgjort5
Hej finisar!
Jag vill börja med att tacka, tacka er för ert enorma stöd här på bloggen! Jag älskar att ni blivit mer aktiva att kommentera, det gör mig så lycklig! Jag vill gärna se mer av er, veta mer om er och vilka ni är! Ni vet ju trotsallt en väldans massa om mig.;)

Jag tycker jag är väldigt tydlig med vad jag står för. Jag är väldigt personlig i bloggen och blottar otroligt mycket av mig själv, det för att hjälpa er men också min egna bearbetning.
Ni vet ju min historia.
Kommentarer som ”Det syns tydligt att du gått upp i vikt”, ”Du ser bättre ut med några extra kilon” rör mig faktiskt inte ryggen. Jag kan se förbi det då jag vet vart jag står och att jag aldrig någonsin vill återgå till den jag var förut.
Visst, jag var smalare vid denna tiden förra året, men ni ska veta en sak! Jag åt ingenting! Jag grubblande konstant på träning och mat, jag hade väldigt svårt att gå utanför mina ”scheman” och var bokstavligt talat besatt av min kropp, min vikt, maten jag åt och hur allt skulle placera sig på min kropp. Jag straffade mig själv om jag ätit något som ansågs förbjudet. Jag har svultit, jag har hetsätit, jag har kräkts, jag har hatat, jag har tränat för mycket och jag har tränat alldeles för lite.
Ja jag var livrädd för att gå upp i vikt, jag var verkligen livrädd.

Dessa benämningar på våra kroppar gör mig så trött. Hon/han är tjock, hon/han är smal, hen ser ut si och hen gör så.
SLUTA!!!! Alla är vi olika!! Alla kan inte se exakt likadana ut och alla kan inte passa in i det som anses som ”smalt” och alla kan inte passa in i det som anses som ”kurvigt” eller ”tjockt”. Vi måste sluta med alla dessa benämningar på oss själva, ärligt talat för jag är så trött på det. Vi måste ju försöka fokusera på det som är viktigt, att LEVA. Utan mat kan vi inte leva, vi måste äta men man ska lägga fokus på att äta det som kroppen mår bra av! Allt i måttliga mängder! Träning är något som är viktigt. Väljer man att promenera, dansa, gymma eller spinga spelar ingen roll, de är ju motionen som är det viktiga. Det är något som är otroligt viktigt för att allas kroppar ska må bra. Därför är det extra viktigt att göra något man tycker är roligt, något man trivs med.

Att jag inte skulle stå för välmående får stå för er som anser det men detta är mitt välmående.
Jag älskar att baka! Det är bland det roligaste jag vet och det är välmående för mig. Men bara för att jag bakar en kladdkaka innehållandes socker innebär inte det att jag äter det hela tiden, likaväl som att bara för att jag inte postar några gymselfies längre betyder inte det att jag inte gymmar. Förstår ni? Jag älskar godis, men jag äter det absolut inte varje dag för det mår inte min kropp bra av. Min kropp mår bra av balans.
Att jag någonsin skulle återgå till den jag var för ett år sedan kommer aldrig någonsin hända. Detta är min balans och jag fokuserar på det som är viktigt, att må bra både fysiskt och psykiskt. Ingenting utesluter nämligen det andra. Alla är inte lyckliga bara för att dem har den perfekt vältränade kroppen, man blir aldrig genuint lycklig om man inte jobbar på den biten i huvudet också. Det är det jag har insett, det är det jag har gjort. Jag lever för postivia tankar om kroppen idag, det är slut på självhat och självförakt för min del och jag hoppas det är det för dig också! Fine om du inte vill äta socker eller skippa kolhydraterna, fokusera på det som DU mår bra av men det viktigaste jag har lärt mig i livet är att älska mig själv för den jag är!

Jag är lycklig idag! Jag mår bra i mig själv och jag mår bra i min kropp. Jag äter bra mat, tränar dagligen, bakar som jag älskar, träffar de människor jag älskar, reser och njuter av livet. I mina öron låter det som välmående.
Nej jag har inte något mål att tävla i fitness och jag har inte heller något mål med att bygga upp den snyggaste, mest muskulösa kroppen längre, det har jag redan. Jag strävar efter mitt välmående.
Jag hoppas ni förstår vart jag vill komma. Hitta ert välmående men en balans anser jag som det bästa!!

Relaterade inlägg:
Sista besöket på ÄM
Jag tror på Balans!
Du ser bättre ut med några extra kilon!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Eftersom jag började följa dig för inte allt för många månader sen så har jag inte sett dig i den forna form som alla pratar om. Så jag skrolla tillbaka till dag 1 på din instagram och ja det var helt otroligt vilken resa du har gjort, men sen att du säger nu att du mådde så dåligt då får en att bli ledsen och verkligen tänka efter. Hur många av de där miljonerna kontona som finns på instagram om träning och hälsa mår dåligt egentligen? Jag tror det är fler än man tror. Likt deras bilder var dina bilder i den perioden så lyckliga och man trodde verkligen att du levde livet. Min spontana fråga är om du intala dig själv att du var glad och lycklig eller spela du bara ut lycka på ditt konto och sen satt och grät i din ensamhet ? Så nyfiken då hela ditt konto osa lycka (gör fortfarande, men känns mer genuint nu för tiden). Måste säga att hela din magiska personlighet lyste igenom då och nu och jag har absolut inget att säga om din kropp, varken nu eller då. Din fina personlighet lyser igenom i alla storlekar och mått! Kram

  Ellinor 2016-01-31 18:17:39
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Fina du! Glad har jag allt varit så spelat har jag aldrig gjort och jag har aldrig ljugit egentligen.
   Jag har en glad och sprallig utstrålning i grund och botten och jag har alltid levt livet.
   Jag insåg dock mer och mer ju längre in jag gick och slöt mig i min viktresa att jag hade problem. Jag hade tankar ständigt på min kropp och den mat jag åt, jag blev liksom besatt av att vara konstant hälsosam och ville bara bli smalare och smalare och till slut fanns det inget liv kvar. Glad var jag fortfarande men det fanns liksom inget annat, det fanns bara vikt, mat och träning. Men den perioden har också lett mig dit jag är idag och som du säger är jag genuint lycklig, innifrån och ut.
   Tack för din fina kommentar!!! <3

   Sophia 2016-01-31 18:41:47
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!