Recept: Kladdkaka med mörk choklad

DSC_3493

DSC_3541

I fredags gjorde jag denna godbiten som en liten gå-bort-gåva till Ps farmor.
Roligt att ge bort något hon kan ha i frysen och bjuda på när det kommer lite folk tycker jag 🙂
Plus att jag älskar ju att baka som ni kanske märkt så ja, kan ju inte bli bättre 🙂
Den blev fantastiskt god och inte alls så söt i smaken tack vare den mörka chokladen 🙂
Efter en bit är man riktigt nöjd, det lovar jag er 🙂

DSC_3560

DSC_3565
DSC_3554

Kladdkaka med mörk choklad

1 dl rapsolja
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk bakpulver
4 msk kakao
60 g mörk choklad ( exempelvis denna från NutriNick eller Marabous 86 procentiga)¨
1 msk vaniljsocker
2 ägg
Olja och ströbröd för att smörja formen

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ägg, olja och socker i en bunke med visp till en slät smet.
Blanda sedan de torra ingredienserna i en separat bunke och vispa sedan ner allt i ägg blandningen.
Olja och bröa en springform och häll sedan över smeten.
Stick i brutna chokladbitar och grädda sedan kladdkakan i ugnen i cirka 20-23 minuter.
Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt stå svalt och fasta till sig innan servering.

Relaterade inlägg:
Salt kladdkaka med toblerone
RAW kladdkaka
Centerkladdkaka
RAW Bountykaka

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!